Záběry demolice. Ukrajinský dron rozbořil budovu, v níž se schovávali ruští okupanti

Ukrajinský dron zničil budovu, v níž se schovávali ruští vojáci.

Ukrajinský dron zničil budovu, v níž se schovávali ruští vojáci

Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda nadále zadržuje ruský postup na doněcké město Pokrovsk. Likvidaci neunikla ani skupina okupantů, která se schovala v rozbořeném domě. Netrvalo dlouho a část budovy srovnal se zemí sebevražedný ukrajinský dron. Podle kyjevských zdrojů se z trosek nevyhrabal ani jeden z vojáků. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Okupanti na Ukrajině nemají co dělat. Vojáci naší brigády úspěšně likvidují ruské odpadky ve směru na Pokrovsk. Zrovna tato parta okupantů se schovala do budovy, kde ji pohřbil náš dron. Po zásahu se už z budovy nikdo nedostal,“ uvedla ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda na svém Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusko ztratilo již 100 elitních tanků T-90M. Podívejte se na sestřih ukrajinské demolice

Na záběrech je vidět skupina ruských vojáků, kteří procházeli zničenou obytnou oblastí. S největší pravděpodobností šlo o předměstí Pokrovsku. Okupanti se rozhodli, že se schovají v jedné z rozbořených budov. Zřejmě neměli ani tušení, že je z oblohy sleduje ukrajinský operátor průzkumného bezpilotního letounu, který informace o poloze nepřátel předal svým kolegům.

Netrvalo dlouho a na místo přiletěl další dron, jehož cílem ovšem nebyl průzkum, nýbrž likvidace. Letoun vybavený silnou trhavinou naletěl přímo do okna stavby. Následovala masivní exploze, která kompletně zbořila zdivo na jedné straně budovy. Konkrétní zdravotní stav okupantů není známý.

Na východní straně od Pokrovsku se nyní nachází epicentrum těch vůbec nejkrvavějších bojů na Donbase. Město, v němž ještě před válkou žilo asi 80 tisíc lidí, čelí pravidelnému ruskému bombardování. Ukrajinští vojáci nicméně nedávají agresorovi nic zadarmo a působí mu dennodenně obrovské ztráty.

Ještě letos v zimě k nejtvrdším bojům docházelo v Avdijivce. Bitva o tuto strategickou pevnost trvala dva roky. Rusové ji nakonec obsadili v polovině února.

DALŠÍ VIDEO: Záběry výbuchů a amerického obrněnce v akci. Kosíme ruský výsadek, komentují Ukrajinci

Tagy: