Zoufalý úkryt v troskách okupantům nepomohl, ukazují záběry. Dohnal je úder dronů

Ukrajinský voják

Ukrajinské drony pátrají po ruských okupantech

Ukrajinská 93. mechanizovaná brigáda provedla další dronový úder na ruské vojáky, kteří se schovávali v troskách západně od Bachmutu. Na jednom z videí je vidět šikovnost operátorů bezpilotních letounů. Ukrajincům se povedlo navést drony s výbušninou tak, aby explodovaly v bezprostřední blízkosti okupantů. Podrobnější okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Vyrušení nepřátel přímo v úkrytu. Podívejte se na práci operátorů z naší brigády. Kde se okupant lépe schová před drony? V zákopu, nebo pod napůl zničenými budovami? Vlastně nikde. Pokud ruský voják vstoupí na ukrajinské území, stává se legitimním cílem. Před našimi operátory dronů se už neschová,“ uvedla ukrajinská 93. brigáda na svém Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusko ztratilo již 100 elitních tanků T-90M. Podívejte se na sestřih ukrajinské demolice

Na záběrech, které byly pořízeny nedaleko doněckého Bachmutu, je vidět rozbombardované sídliště. Z tamních budov nezbylo prakticky nic. Ruští vojáci se brodili troskami, přičemž se snažili dostat do podzemních chodeb, které zřejmě předtím sloužily jako sklepy.

Nicméně ani podzemní úkryt neznamenal pro ukrajinské drony větší překážku. Operátorům z 93. brigády se povedlo letouny s výbušninou navést tak, aby explodovaly v bezprostřední vzdálenosti od okupantů.

Rusko obsadilo Bachmut v květnu 2023, a to za cenu masivních ztrát. Vzhledem k míře brutality si několikaměsíční intenzivní bitva u zmíněného doněckého města vysloužila označení „bachmutský mlýnek na maso“. Šlo o jeden z vůbec nejkrvavějších střetů, které ruská invaze na Ukrajinu přinesla.

DALŠÍ VIDEO: Ukrajinské drony decimují okupanty u Doněcku. Rusové tam páchají sebevraždu, tvrdí Kyjev

Tagy:
válka vojáci dron Ukrajina Rusko Donbas Doněcká oblast sebevražedné drony Bachmut Ukrajinská 93. mechanizovaná brigáda