Ruská logistika v troskách. Ukrajina se pochlubila záběry drtivého útoku v Kurské oblasti

Ukrajinci provedli další údery v Kurské oblasti.

Záběry ukrajinských úderů v Kurské oblasti

Členové ukrajinských speciálních operačních sil (SOF) se pochlubili unikátním videem, na němž je vidět série úderů v ruské Kurské oblasti. Ukrajinci na území agresora zlikvidovali několik pontonových mostů, zároveň se jim povedlo poničit nepřátelská zásobovací vozidla i houfnici. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Video SOF ukazuje zničení pontonových mostů v Kurské oblasti. Ukrajinští vojáci rovněž poškodili ruská zásobovací vozidla a jednu houfnici,“ uvedl kyjevský resort obrany ve svém prohlášení na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nečekaný válečný kontrast. Ukrajinci postupují v Rusku, doma území ztrácejí, ukazuje analýza

Samotná skupina SOF komentovala údery následovně: „Členové našich speciálních operačních sil úspěšně zničili pontonové mosty v Kurské oblasti. Rovněž se jim povedlo poškodit ruský polní muniční sklad, zásobovací vozidla a houfnici ráže 152 milimetrů.“

Na záběrech je skutečně vidět několik ukrajinských útoků na ruské pozice v Kurské oblasti. Obzvlášť tvrdě Ukrajinci udeřili na pontonové mosty, jejichž životnost klesla na nulu po sérii masivních explozí. Ruské zásobování pak narušili ukrajinští operátoři, kteří se s pomocí sebevražedných dronů postarali o likvidaci několika nepřátelských transportních vozů.

Podle dostupných informací se ukrajinským silám daří v ruské Kurské oblasti postupovat. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondělí sdělil, že zde dobyli území o rozloze větší než 1 250 kilometrů čtverečních, přičemž kontrolují minimálně 92 obcí. Moskva ve stejný den oznámila, že Kurskou oblast již opustilo asi 122 tisíc ruských občanů.

Vše tedy zatím nasvědčuje tomu, že se překvapivý ukrajinský výpad na ruské území, který započal na začátku srpna, vyvíjí podle očekávání Kyjeva. Nutno dodat, že Ukrajinci na východě své země pod náporem ruských vojáků ustupují.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Záběry explozí a tvrdého ukrajinského protiúderu. Naprosté fiasko Rusů, hodnotí Kyjev

Tagy: