Záběry masivní exploze ruského tanku. O „želví monstrum“ se postaral ukrajinský dron

Záběry masivní exploze ruského tanku

Masivní exploze ruského tanku

Ukrajinská 60. mechanizovaná brigáda zařídila likvidaci dalšího ruského tanku. Obrněnec nezachránila ani takzvaná „želví konstrukce“. Katastrofickou explozi stroje okupantů způsobil ukrajinský sebevražedný dron. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Ruský želví tank + ukrajinský FPV dron = velkolepý ohňostroj,“ uvedl stručně k videu kyjevský resort obrany, který na sociální síti X často chválí jednotlivé ukrajinské brigády.

KOMENTÁŘ: Zelenskyj je frajer, Putin zrůda, říkal kdysi Turek. Změnil své názory? Spíš taktizuje

Na záběrech je vidět plechem obehnaný ruský tank, který se pohyboval po okupovaném území Ukrajiny. Do pásového kolosu však narazil sebevražedný dron, což způsobilo vzplanutí munice uvnitř stroje. Následovala katastrofická exploze. Z ruského tanku nezbylo prakticky nic.

„Další nepřátelský útok odražen, další úspěch našich bojovníků. Ukrajinský operátor přesně zamířil na ruský tank a zasadil zničující úder. Výbuch byl tak silný, že byl patrně vidět i na Mezinárodní vesmírné stanici,“ glosovala ukrajinská 60. brigáda.

Ruské síly spoléhají na takzvané želví tanky čím dál častěji. Výtvory, které připomínají mašiny z postapokalyptického Mad Maxe nebo Falloutu, mají být odpovědí na všudypřítomnou hrozbu v podobě bezpilotních letounů. Plechová ochrana nicméně snižuje rychlost i celkovou mobilitu pásového vozidla. Hranatý úkaz se navíc na bojišti zakamufluje jen stěží. Stejně tak se zdá, že extra vrstva ochrany nakonec nemusí být tak efektivní, jak okupanti nejspíše doufali.

„Další nepřátelské železné monstrum je zničeno díky dovednostem našich operátorů dronů a statečnosti obránců. Pokračujeme v obraně naší země,“ dodala 60. brigáda.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Záběry drtivého úderu. Ukrajinci zaskočili skupinu okupantů, použili sebevražedné drony

Tagy:
válka tank tanky dron Ukrajina výbuch exploze drony Rusko obrněné vozidlo těžká technika sebevražedné drony Ukrajinská 60. mechanizovaná brigáda