Záběry masivní exploze. Zkázu ruského obrněnce a okupantů způsobila ukrajinská mina

Masivní exploze ruského obrněnce

Masivní exploze ruského obrněnce

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda se postarala o demolici dalšího ruského obrněnce. Posádka okupantů v Doněcké oblasti přehlédla nastraženou minu. Následovalo vzplanutí veškeré munice uvnitř stroje, což vedlo k fatální explozi. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Protitanková mina proti ruskému bojovému vozidlu pěchoty. Jednosměrná jízdenka do pekla,“ glosovalo ukrajinské ministerstvo obrany událost na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Česká a ukrajinská vláda budou jednat v Praze. Jednání se zaměří na obranu a migraci

„Ruský ohňostroj. Nepřátelské bojové vozidlo pěchoty plné vojáků a munice vzdorovitě nabíralo rychlost směrem k našim pozicím. Něco takového ale u našich výsadkářů neprochází. Podívejte se na epickou detonaci miny. Silná exploze roztrhala těla okupantů, kteří odlétali pryč na věčnost. Skvělá práce našich válečníků,“ uvedla ukrajinská 79. brigáda na svém Facebooku.

Na videu je vidět ruský obrněnec s posádkou. Stroj projel několik desítek metrů poničenou krajinou, zastavila jej až protitanková mina. Následoval masivní výbuch, který měl katastrofální následky pro ruské vojáky.

Ukrajinská 79. brigáda byla v poslední době aktivní především v okolí Novomychajlivky, která leží v Doněcké oblasti jižně od Marjinky. Ruská armáda toto rozbombardované město, které bývá přirovnáváno k polské Varšavě z roku 1944 či japonské Hirošimě z roku 1945, definitivně obsadila koncem prosince.

DALŠÍ VIDEO: Záběry ukrajinského úderu. Video ukazuje demolici tanků i sebevraždu okupanta

Tagy:
válka vojáci voják Ukrajina výbuch mina exploze Rusko Donbas obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast miny Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda