Série explozí a rozbitý ruský konvoj. Podívejte se na záběry drtivého ukrajinského úderu

Kombinovaný ukrajinský úder na ruské okupanty

Kombinovaný ukrajinský úder na ruské okupanty

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda odrazila další ruský útok u doněcké Novomychajlivky. Konkrétně se jí podařilo vyřadit z provozu sedm nepřátelských obrněných vozidel a k tomu zlikvidovat několik okupantů. Šlo o kombinovaný úder dronů a letectva. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Stateční bojovníci ze 79. brigády odrazili další masivní útok u Novomychajlivky, když zničili sedm ruských bojových vozidel pěchoty,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo obrany ve svém prohlášení na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ukrajinský vzdor, známé bitvy či ikonické zbraně. Jak se orientujete v ruské invazi?

Na záběrech je vidět kombinovaný ukrajinský úder na ruskou kolonu obrněných vozidel. Video ukazuje několik masivních explozí, které Ukrajinci zařídili pomocí dronů, min i letectva.

„Naši výsadkáři odrážejí ruské útoky, naposledy zničili sedm BMP i s vojáky. O likvidaci nepřítele se postarali operátoři dronů a protitankových zbraní i ženisté, kteří umístili miny přesně tam, kde byly potřeba. Trestu neunikli ani Rusové, kteří se ukryli v jednom z domů. Ukrajinské letectvo jim nedalo šanci,“ sdělila na svém Facebooku ukrajinská 79. brigáda.

Ta je v posledních týdnech v okolí Novomychajlivky mimořádně aktivní, přičemž likviduje jednoho ruského vojáka za druhým. „Okupanti v Novomychajlivce otevřeli skutečný portál do pekla. Dál a dál do něj vstupují v celých kolonách,“ konstatovala obávaná vojenská skupina ukrajinských výsadkářů.

Novomychajlivka leží v Doněcké oblasti jižně od Marjinky. Ruská armáda toto rozbombardované město, které bývá přirovnáváno k polské Varšavě z roku 1944 či japonské Hirošimě z roku 1945, definitivně obsadila koncem prosince.

VIDEO: Záběry totální ukrajinské likvidace ruských vojáků. Okupant si raději sám prostřelil hlavu

Tagy:
válka dron Ukrajina exploze drony letectvo Rusko miny sebevražedné drony Marjinka Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda Novomychalivka