Záběry mocného ukrajinského úderu. Video ukazuje demolici tanků i sebevraždu okupanta

Exploze ruského obrněnce

Ukrajinci odrazili další útok ruské armády v Doněcké oblasti

Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda odrazila další útok ruské armády v Doněcké oblasti. Konkrétně se jí podařilo zdemolovat tři tanky a další tři obrněnce, k tomu zlikvidovala přes 50 okupantů. Jeden z vojáků si ve zdánlivě bezvýchodné situaci namířil svou útočnou pušku na hlavu a stiskl spoušť. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Naši výsadkáři pokračují v obranných operacích proti útokům okupační armády ve směru na (město) Kurachove,“ uvedla ve svém prohlášení na Facebooku 79. brigáda, jejíž členové při posledním protiúderu zničili tři ruské tanky, další tři obrněná bojová vozidla a rovněž zlikvidovali přes 50 okupantů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry smrtelné kombinace HIMARS a létajícího Žraloka. Ukrajinci zničili ruský super-radar

„Některým členům ruských posádek se podařilo dostat z hořících vozidel. V panice utekli z bojiště. Naši operátoři dronů ale okamžitě zjistili jejich pozice a hodili jim granáty za límec,“ glosovala obávaná vojenská skupina ukrajinských výsadkářů. Na konci videa je vidět sebevražda jednoho z okupantů.

„Jednomu z Rusů se podařilo naše operátory přelstít – rychle sáhl po zbrani a střelil se do hlavy. Bravo,“ zmínila 79. brigáda. Videa, na nichž zraněný ruský voják ukončí své trápení tak, že si namíří útočnou pušku na hlavu a stiskne spoušť nebo odjistí granát, jsou čím dál častějším aspektem bojů na Ukrajině.

„Místo toho, aby se vzdal, ruský okupant učinil lepší volbu,“ komentovala nejnovější záběry analytická stránka Cloooud.

Ukrajinská 79. brigáda byla v posledních dnech aktivní především v okolí Novomychajlivky, která leží v Doněcké oblasti jižně od Marjinky. Ruská armáda toto rozbombardované město, které bývá přirovnáváno k polské Varšavě z roku 1944 či japonské Hirošimě z roku 1945, definitivně obsadila koncem prosince.

VIDEO: Série explozí a rozbitý ruský konvoj. Podívejte se na záběry drtivého ukrajinského úderu

Tagy:
válka tank tanky vojáci sebevražda voják Ukrajina Rusko obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast Ukrajinská 79. vzdušná výsadková brigáda Kurachove