Záběry obrovské exploze. Ukrajinci zdemolovali ruský obrněnec, stačil jim dron s výbušninou

Masivní exploze ruského obrněnce

Masivní exploze ruského obrněnce

Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda zařídila likvidaci dalšího ruského bojového vozidla pěchoty u doněckého Pokrovsku. Katastrofickou explozi stroje okupantů způsobil šikovně navedený sebevražedný dron. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit. Situace u klíčového Pokrovsku zůstává nadále velmi napjatá.

„Ukrajinský FPV dron zničil ruské BMP-3. Tato destrukce byla opravdu epická,“ uvedl stručně k videu kyjevský resort obrany, který na sociální síti X často chválí jednotlivé ukrajinské brigády.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bitva o Kurskou oblast stále pokračuje. Ukrajinci drží většinu zabraného území, uvádí analýza

Na záběrech je vidět bojové vozidlo pěchoty, které se pohybovalo po okupovaném území Ukrajiny. Do ruského obrněnce narazil sebevražedný dron, což způsobilo vzplanutí munice uvnitř stroje. Následovala katastrofická exploze. Z ruského BMP-3 nezbylo prakticky nic.

„Náš dron rozebral BMP-3 na molekuly. Velké bum zajistili vojáci z našeho praporu bezpilotních systémů. O jeden nepřátelský obrněnec méně, k tomu také jedna zlikvidovaná posádka,“ sdělila ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda na svém Telegramu.

Zmíněná vojenská skupina operuje v okolí Pokrovsku. Ruští okupanti na toto klíčové doněcké město podnikají masivní útoky, a to již několik měsíců v kuse. Situace u Pokrovsku zůstává nadále velmi napjatá.

PODÍVEJTE SE NA DALŠÍ VIDEO: Záběry masivní exploze ruského tanku. O „želví monstrum“ se postaral ukrajinský dron

Tagy:
válka dron Ukrajina výbuch exploze Rusko Donbas obrněné vozidlo těžká technika Doněcká oblast sebevražedné drony BMP Pokrovsk BMP-3 Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda