Začíná nejlepší český Counter-Strike turnaj. V Praze se střetne domácí elita v oblíbené hře

Letošní sezóna domácího esportu se blíží do svého finále. V pátek začíná v pražské Vodafone PLAYzone Aréně čtvrtý turnaj ze série mistrovství České republiky v Counter-Strike. Jde o poslední klání před českým šampionátem. Pardubické Dynamo Eclot může potvrdit dominanci a získat čtvrté vítězství na domácí půdě v tomto roce. Skvělou formu ale mají hráči týmu Sinners, kteří minulý týden získali významný mezinárodní úspěch. „Při aktuální formě českých týmů si myslím, že se jedná o nejnabitější turnaj roku,“ láká diváky kouč Dynama Eclot Pavel Vaněk.

Čtvrtá zastávka série domácího mistrovství má nečekaně velký náboj. S velkou pravděpodobností se naposledy v letošním roce sejde na jednom místě nejužší špička české Counter-Strike scény. Na předposlední listopadový týden, na jehož konci se koná mistrovství České republiky v populární počítačové hře, totiž připadá i kvalifikační RMR turnaj na světový Major.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Historický úspěch pro český Counter-Strike. Tři týmy jsou krok od postupu na prestižní turnaj

Do čínské Šanghaje se vydá i trojice Dynamo Eclot, Sinners a Unity, aby se pokusila probojovat na nejprestižnější turnaj této planety. Zcela jistě se tyto týmy nezvládnou přesunout z Číny do Česka.

I proto se z turnaje Tipsport CS Fall stává bitva, kde fanoušci mohou své oblíbence vidět naposledy v akci. Vedle zmíněné trojky se v Praze představí i aktuální mistři ČR z týmu Sampi.

„Obsazení tohoto eventu je lákadlo samo o sobě,“ řekl pro portál PLAYzone.cz Pavel Vaněk, který z trenérského stupínku velí Dynamu Eclot. „Všichni diváci se mohou těšit na nejkvalitnější český Counter-Strike, co se tu kdy hrál,“ doplnil před začátkem turnaje.

Jeho svěřenci mohou domácí sezónu zakončit s úctyhodnou statistikou. V letošní sezóně totiž opanovali všechny tři české turnaje. Ve čtvrtém zářezu jim ale chtějí zabránit borci z libereckého mužstva Sinners.

Někdejší hegemon tuzemské scény čeká na domácí vítězství téměř dva roky. Naposledy se radoval na MČR v listopadu 2022 a minulý víkend prolomil další nelichotivou bilanci: po 1 060 dnech triumfoval na mezinárodním turnaji.

GALERIE: Aktuálními šampiony ČR ve hře Counter-Strike jsou hráči Sampi

„Uděláme ale samozřejmě maximum, abychom po dlouhém čekání vyhráli i nějaký ten český event,“ prohlásil týmový kouč Tomáš Tomka. V rozhovoru pro portál PLAYzone.cz také zhodnotil, jak mužstvu prospěl příchod dvou posil Michala Švancary a Josefa Maurence. „Největší přínos je motivace a hlad po tom něco vyhrát, je to z nich dost cítit,“ přiznal Tomka.

Turnaj Tipsport CS Fall začíná již v pátek ve Vodafone PLAYzone Aréně v Praze. Vedle zápasů v Counter-Striku se diváci mohou na místě těšit i na doprovodný program plný soutěží, speciálních drinků a jídla. Toto klání je součástí série, která vyvrcholí mistrovstvím České republiky v Brně.

Na tamním výstavišti se uskuteční herní festival MČR od 22. do 24. listopadu, kromě Counter-Striku bude součástí této akce také turnaj v karetní hře Pokémon, ve fotbalovém simulátoru EA Sports FC 25 a dále se rozhodne i o mistrech ČR v mobilních hrách Teamfight Tactics a Brawl Stars.

Vrcholem programu bude sobotní MČR party, která opět přivítá oblíbené hudební interprety. V minulosti se na brněnském výstavišti představili rappeři Rytmus, Paulie Garand, Majk Spirit nebo Maniac a Marpo s TroubleGangem.

VIDEO: Tým fotbalisty Jankta slaví titul. Vrchol esportu přinesl hvězdnou show i žádost o ruku

Tagy: