Zákaz vycházení je pěkná blbost, kritizuje Koller. O pandemii napsal novou píseň

David Koller

David Koller má nový videoklip

Zpěvák David Koller má novou píseň a videoklip s názvem Planeta bez paměti. V songu se vyjadřuje k současné situaci, není to ale podle něj žádný „pamflet“ proti vládním opatřením. Některá nařízení ale hudebník v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS kritizoval. Například zákaz vycházení mu připadá jako „blbost“.

„Sleduji počet mrtvých ve svém městě. Je jich zatím dvacet, nebo dvě stě. To je zatím dobrý, nebo není? Sleduj, sleduj a pak se netrap tím, co není,“ začíná Kollerova nová píseň. Interpretaci ale nechává hudebník na každém posluchači zvlášť. „Je to reakce na to, co se děje, ale je tam i trochu sarkasmu. Není to ale žádný pamflet proti opatřením,“ uvedl.

V klipu hraje velkou roli příroda a především les. Moderátorku Soňu Porupkovou proto zajímalo, zda tím chtěl Koller vyjádřit útěk od čím dál většího shonu společnosti. „Ten útěk je v nás. Nemyslím zrovna teď, ale ta doba je už celá desetiletí velmi uspěchaná. Ženeme se za nějakým úspěchem, penězi a život jde kolem nás, my ho nevnímáme a jsme jen unavení,“ vysvětlil.

Nové opatření, které zakazuje většině lidí vycházet z domu v době od 21:00 do 4:59, považuje za hloupá. „Teď, kdy nám nařídili, že se nesmí chodit ven, je pěkná blbost. Myslím si, že ten zdravý vzduch je lepší než být pořád zavřený doma. (…) Koupím si plyšového psa a budu říkat, že je živý,“ prohlásil Koller. Podobné nápady už kolují po sociálních sítích.

V době, kdy nemůže koncertovat, se snaží zpěvák věnovat dalším projektům. „Mám studio na Moravě i v Praze, takže se zaobírám tím. Dělám pro Josefa Císařovského (scenárista a dokumentární režisér – pozn. red.), dělám na muzice pro dokument o Kamilu Lhotákovi. (…) Facebook jsem si zakázal a stará se o něj můj syn Adam,“ sdělil Koller.

Bývalý frontman kapely Lucie se svěřil také s radostí, kterou mu dělá roční syn. „Je to úžasné, ale i náročné. To dítě je energické, ale je zajímavé, jak opakuje, co říkají dospělí. Když začnu zpívat, on začne vyluzovat různé tóny,“ popsal Koller.

Tagy: