Výhrůžky smrtí, držení pod krkem i napadení strážníků. V nákupním centru v Brně řádili opilci

Městská policie Brno

Napadení strážníků v Brně

Dramatické chvíle zažili městští strážníci z Brna, kteří přispěchali zjednat pořádek do jednoho z tamních nákupních center. Přivolala je ostraha, která si nevěděla rady s dvojicí agresorů. Ti údajně vyhrožovali likvidací zákazníkům. Jeden z mužů pak dokonce zaútočil i na hlídku strážníků.

„Máme tady dva podnapilé návštěvníky, dva chlapy, je s nimi ještě nějaká holka. Řvou na sebe v restauraci, jsou agresivní, nepříjemní,“ oznámil tísňové lince člen ostrahy. Dvě hlídky strážníků byly do tří minut v nákupním centru. Agresoři podle pracovníka ostrahy minimálně dvěma zákazníkům vyhrožovali zabitím.

ČTĚTE TAKÉ: Zfetovaný 15letý chlapec řídil auto v Prostějově. Po převozu do ústavu opět utekl

„Velmi agresivní byli muži i vůči hlídkám, což jim rozmlouvala žena, která je celou dobu doprovázela. Ve chvíli, kdy ji jeden z mužů chytil pod krkem, strážníci okamžitě zakročili a spoutali ho,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem. „Nakonec v poutech skončil i druhý agresor, který na jednoho ze strážníků zaútočil pěstí,“ dodal mluvčí.

Oba agresivní muže si následně převzali státní policisté. Za útok na úřední osobu a další trestné činy jim teď hrozí i vězení.

Tagy: