Zastřelte ty šmejdy. Kulky pošlete jejich rodinám, vyzývá ruský politik k popravě Britů

Soud v samozvané Doněcké lidové republice na Ukrajině dnes odsoudil k trestu smrti dvojici Britů a občana Maroka,

Rusové zajali na Ukrajině dva Američany, píší média

Ruský poslanec Alexej Žuravljov požaduje exemplární popravu Britů Aidena Aslina a Shauna Pinnera, kteří na Ukrajině padli do ruského zajetí. Soud v tzv. Doněcké lidové republice (DLR) už oba odsoudil k trestu smrti. To ale šéfovi strany Vlast přijde málo a navrhuje, aby byli muži zastřeleni britskými zbraněmi, a použité náboje chce poslat jejich rodinám, informují ostrovní média.

„Líbí se mi, jak DLR řeší svoje vnitřní záležitosti. Ta poprava by měla být provedena britskými zbraněmi a britskými kulkami,“ prohlásil Žuravljov ve vysílání státní televize Russia-1. Dodal, že by pak náboje z těl vyjmul a poslal by je rodinám Britů, které budou přinuceny, aby „si je koupily za rubly“.

Na to moderátorka namítla, že je to výsměch, Žuravljov ale měl odpověď i na to. „Žádný výsměch. Potřebujeme ty šmejdy dorazit. Žádná vyjednávání. Na vlastní oči jsem viděl, co provádějí, takže žádný soucit,“ opáčil politik s tím, že musí být zlikvidovaný každý Brit, který na Ukrajinu vkročí.

Není to zdaleka poprvé, kdy se Žuravljov vytasil s ostrou a nenávistnou rétorikou. V dubnu například rovněž ve vysílání státní televize hrozil Západu odpálením jaderných raket. „Jeden Sarmat a je to. Britské ostrovy by už nebyly. Takhle se na ně musí,“ prohlásil. V květnu 2020 se zase pustil do Česka kvůli tehdejším sporům o odstranění sochy maršála Koněva. Ruský poslanec navrhoval postavit velký Koněvův pomník před českou ambasádu v Moskvě. „Porušujete mezinárodní smlouvy a plivete na památku sovětských vojáků,“ vzkázal tehdy.

Tagy: