Dramatický porod u přejezdu v Opavě: Rodiče si museli poradit sami, Zorka se narodila v autě

Rodiče z Hradce nad Moravicí prožili nezapomenutelný moment. Spěchali do krnovské nemocnice, jejich holčička se však začala drát na svět už během cesty. Situaci v autě u železničního přejezdu v Opavě za pomoci telefonické porodní asistentky zvládli na jedničku a těší se z krásné Zorky, uvedlo Sdružené zdravotnické zařízení Krnov.

Rodiče malé Zorky se v sobotu 27. července hnali do krnovské porodnice. Dojet tam však nestihli, protože holčička se rozhodla, že chce na svět hned. Maminka Linda tak překotně porodila v autě na přejezdu v Opavě, popsalo Sdružené zdravotnické zařízení Krnov na svých stránkách.

ČTĚTE TAKÉ: Krutý osud devítičlenné rodiny. Kvůli zkratu přišli o domov, teď 15letá Darinka bojuje s nádorem

Po celou dobu jim po telefonu pomáhala porodní asistentka Tereza Hírešová, která zároveň spěchala za nimi.

„Když jsem k autu o dvě minuty později dorazila, viděla jsem zdravé, klidné, růžové miminko v náručí mámy, tepající pupečník a šťastného tatínka. Po zkontrolování všeho nutného jsme se rozhodli dojet společně do krnovské porodnice, kde už o nás věděli a čekali na náš příjezd,“ popsala Hírešová.

Tatínek Petr s předstihem rozpoznal, že si budou muset poradit sami. „Vše proběhlo v autě odstaveném poblíž železničního přejezdu s krásným výhledem na opavský kovošrot. Adrenalin v kritických situacích vám umožní jednat věcně a efektivně. Porodní asistentka nám po telefonu dávala instrukce, ale hlavně nás ujistila, že všechno je OK a zvládneme to,“ popsal.

Porod byl zcela odlišný od toho, jak si ho Linda představovala. Plánovala vůni olejů, relaxační hudbu a napářky v bezpečí nemocnice. „Namísto relaxační hudby nám v autě hrálo rádio,“ vtipkoval tatínek.

Překotný porod je velmi vzácný. Maminka při něm může spontánně kdykoliv a kdekoliv.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sporné metody Plaváčka. Dítě hlasitě pláče, ukazuje video. Ať zakročí úřady, žádá expert

Tagy: