Zbiju ho jako koně. Feriho u soudu napadl neznámý muž, křičel na něj rasistické urážky

Exposlance Dominika Feriho na chodbě obvodního soudu o přestávce napadl muž, při tom vykřikoval rasistická hesla. Justiční stráž výtržníka předala policii. Výrazná tvář TOP 09 a bývalý politik je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Hrozí mu až deset let za mřížemi. Hlavní líčení je neveřejné. Feri již v úterý obvinění označil za nepravdivá.

U fyzického napadení byl přítomen reportér CNN Prima NEWS Ondřej Svoboda. Podle něj muž na chodbě postával již od čtvrtečního poledne.

„Pravděpodobně nešlo o novináře. Ve chvíli, kdy Dominik Feri v rámci běžné krátké přestávky vycházel se svými obhájci ze soudní síně, neznámý muž se na něj vrhl a oběma rukama do bývalého poslance hrubě strčil. Feri zacouval zpátky do místnosti a muže se chopil příslušník justiční stráže. Ten ho potom odvedl k veliteli, který ho předal policii,“ uvedl Svoboda.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Feriho výstup? Promiňte, ale je to k poblití, zuří Šípová. Kritika zní i od dalších politiků

Feri se k incidentu vyjádřil stručně. „Nevím, co to bylo za pána. Justiční stráž na to zareagovala, další komentář k tomu nemám,“ řekl novinářům.

Výtržník bývalého politika několikrát vulgárně i rasisticky urazil, opakovaně padlo slovo „cikán“. Tento výraz si muž podle reportéra CNN Prima NEWS mumlal ještě před samotným incidentem. „Zbiju ho jako koně, č*ráka cikánskýho,“ vzkázal pak muž justiční stráži.

Obvodní soud pro Prahu 3 začal projednávat případ Dominika Feriho v úterý. Exposlanec se měl podle obžaloby mezi roky 2016 až 2018 dopustit dvou znásilnění, přičemž v jednom případě šlo o nezletilou osobu, a jednoho pokusu o znásilnění. Feri již v úterý odmítl, že by se dopustil jakéhokoli sexuálního násilí. Zároveň prý věří tomu, že v hlavním líčení prokáže svou nevinu.

Za asi nejkontroverznější část procesu lze prozatím považovat moment, kdy Feri před novináři zmínil celé jméno a profesi jedné z žen, jejíž případ byl odložen, a proto se u soudu neprojednává. Tento krok lidé na sociálních sítích ostře odsoudili.

Tagy: