Putin na Ukrajině přišel už o 100. plukovníka. Skvělý velitel, stmeloval nás, truchlí Rusové

Ukrajinci pomocí houfnic ostřelují ruské pozice v Charkovské oblasti.

Válka na Ukrajině je plná silných lidských příběhů

Informace o zdecimované ruské armádě nyní prohlubují další zprávy. Ruský prezident Vladimir Putin přišel ve válce na Ukrajině o 100. plukovníka, píší zahraniční weby. Zesnulý Vitalij Cikul byl vůdce tankové divize ruské armády.

Ačkoliv ztráty na ruských i ukrajinských stranách se stále zvyšují, ruský prezident Putin měl nyní přijít o 100. plukovníka. Nedávno se totiž na sociálních sítích objevily záběry zarmoucené rodiny zesnulého podplukovníka Vitalije Cikuly.

Šestatřicetiletý Tsikula byl pravděpodobně 100. plukovníkem zabitým v rámci služby v ruské 90. tankové divizi. O úmrtí informoval i web Standard.uk. Zpráva přichází v době, kdy prezident Putin údajně propustil šest generálů kvůli neúspěchům na Ukrajině.

Stmeloval vojáky

„Byl to náš velitel. Neslyšel jsem od něj jediné špatné slovo. Byl to důstojník, který své vojáky stmeloval,“ řekl na pohřbu podplukovníka ruský voják Viktor, píše Mirror. Poslední rozloučení se konalo v pravoslavném kostele ve městě Čebarkul.

Podle mnohých odborníků se zdá se, že válka neprobíhá tak dobře, jak Putin předpokládal. Britské ministerstvo obrany uvedlo, že „s velkou pravděpodobností“ prezident propustil šest svých generálů.

Představitel amerického Pentagonu v pondělí sdělil, že od zahájení invaze bylo zabito nebo zraněno přibližně 70 až 80 tisíc vojáků. To z části přiznává i ruská strana. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v dubnu řekl, že Rusko v kampani skutečně utrpělo „značné“ ztráty.

Ještě koncem června Ukrajinci uvedli, že zabili 56. vysokého důstojníka ruské armády. Plukovník A. V. Vasiljev velel 106. gardové vzdušně-výsadkové divizi. Podle médií byl i tento útok provedem pomocí raketového systému HIMARS. Přesná čísla obětí na frontě ale nyní nelze ověřit.

Tagy:
Vladimir Putin Dmitrij Peskov Rusko Ozbrojené síly Ruské federace ruská invaze na Ukrajinu Daily Mirror Čebarkul