Ze zlatých hochů hraje hokej už jen Jágr. Kdo má psí hotel a kdo si otevřel restauraci?

Ve středu uplyne 25 let od zlatého triumfu na olympiádě v Naganu. Hokejoví hrdinové se navždy zapsali do srdcí českých fanoušků. Jediný, kdo ještě hraje, je 51letý Jaromír Jágr. A co teď dělají ostatní?

Psí hoteliér, úspěšní i neúspěšní podnikatelé, trenéři, manažeři, restauratér ale i rentiér. Tím vším se zabývají zlatí hoši z Nagana. Brankáři Dominik Hašek a Roman Čechmánek neúspěšně podnikali, další hráči měli větší štěstí. Například obránce Richard Šmehlík provozuje v Buffalu hotel pro psy, další bek František Kučera postavil v Letňanech hokejovou arénu.

Hraje už jediný borec – Jaromír Jágr, který dává góly za Kladno i v 51 letech. „Je vidět, že ten hokej miluje. Pořád dře a je platný. Je neuvěřitelný, co dokazuje, a po právu je vlastně nejlepším střelcem planety,“ popsal pro CNN Prima NEWS bývalého spoluhráče David Moravec.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Že mě hokejisté v Naganu zastínili? Jsem jim za to vděčná, nechala se slyšet oslavenkyně Neumannová

U hokeje zůstali také útočníci Robert Reichel nebo Milan Hejduk, který žije v Coloradu. „Karel Mlejnek mě přemluvil, abych mu pomohl v Litvínově, což dělám, a doufám, že se naše mužstvo zachrání a nebude muset do baráže,“ nechal se slyšet asistent kouče litvínovského klubu Reichel. „Jsem součástí jedné hokejové charity a jezdíme se dívat na děti. Takový mix všeho,“ doplnil Hejduk. Z kapitána týmu Vladimíra Růžičky se stal trenér.

Všichni ale u hokeje nezůstali. Robert Lang si užívá v Kalifornii sportovního důchodu, Martin Ručinský si zase otevřel restauraci a například Josef Beránek pracuje ve finanční branži. „Užívám si ty věci, který dřív na jednu stranu scházely,“ řekl Beránek s tím, že hokej může být určitá závislost. Rozhodně to ale není to nejdůležitější, co je v životě potřeba.

Tagy: