CNN Prima News zelenina

zelenina

Výpis příspěvků ke štítku „zelenina“

Jak si užít zdravé a bezpečné grilování? Nepodceňujte teplotu, čistotu ani skladování

Léto je v plném proudu a s ním přichází oblíbená sezóna grilování. Abychom si pochutnali bez zdravotních rizik, je důležité dodržovat základní hygienické zásady. Na co vše byste si tedy při grilování měli dávat pozor? Nepodceňujte především správnou manipulaci s potravinami, dostatečnou tepelnou úpravu masa ani pravidelnou údržbu grilu. V článku se dozvíte, jak grilovat zdravě a bezpečně, jak skladovat potraviny i jaká hygienická pravidla je nutné dodržovat, abyste si neodnesli zažívací potíže.

Letní teploty přejí bakteriím. Jak správně zacházet s jídlem a vyhnout se otravě?

Se zvyšujícími se letními teplotami prudce roste riziko možné otravy z jídla. Vysoké teploty totiž vytvářejí ideální prostředí pro bleskové množení mikroorganismů v potravinách. Původců onemocnění z potravin je celá řada, dodržováním základních hygienických pravidel však možné riziko nákazy můžete minimalizovat i v parných dnech. Potravinářská komora ČR přináší tipy, jak případným zdravotním problémům z jídla předejít.

Letošní ročník grantové výzvy Jedlá školní zahrada zná své výherce: Lidl rozdá 800 000 Kč na budování jedlých školních zahrad

Projekt Jedlá školní zahrada letos vstoupil do svého čtvrtého ročníku. Jeho cílem je naučit děti zdravým stravovacím návykům tím, že si samy vypěstují ovoce a zeleninu přímo ve školních zahradách. Výsledky letošního ročníku už jsou známé – osm vybraných škol získá 100 000 Kč na založení nebo rozšíření své zahrady, která dětem pomáhá lépe porozumět tomu, odkud jídlo pochází, a buduje jejich vztah k přírodě.