Zemanův stav je stabilizovaný. V nemocnici může být až tři týdny

Prezident Miloš Zeman je hospitalizován v ÚVN

Prezidenta Miloše Zemana hospitalizovali v Ústřední vojenské nemocnici

O nedělním převozu prezidenta republiky Miloše Zemana rozhodl šéf Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral už před příjezdem premiéra Andreje Babiše (ANO) do Lán. Stav Zemana je stabilizovaný, hospitalizace může nicméně trvat až tři týdny. Informaci potvrdily zdroje MF Dnes.

Sanitka intenzivní péče společně s prezidentskou kolonou dorazila do nemocnice v neděli odpoledne. V areálu ÚVN hlídkovala policie i ochranka, některým novinářům se podařilo zachytit, v jakém stavu byl Zeman převezen do nemocnice.

Ředitel nemocnice Zavoral pak později odpoledne sdělil novinářům, že byl Zeman hospitalizován na jeho doporučení. Diagnózu sice zná a dokáže dle svých slov zacílit léčbu, další podrobnosti o zdravotním stavu prezidenta republiky už ale sdělit nechtěl. Nyní to podle zdrojů MF Dnes vypadá, že je Zemanův stav stabilizovaný. Jeho pobyt v nemocnici se ale nejspíše protáhne, a to až na tři týdny.

Zeman ještě v září strávil v ÚVN osm nocí. Podle Pražského hradu šlo o rekondiční pobyt, při kterém prezident podstoupil několik vyšetření a dostával infuze. V tehdejší zprávě Hradu je uvedeno, že prezident trpěl dehydratací a mírným vyčerpáním a že u cukrovky nebyly zjištěny nadlimitní hodnoty. Neuropatie nohou, kvůli které se prezident pohybuje na vozíku, podle zprávy přetrvává.

Tagy: