Zemřel detektiv z filmové série Policajt z Beverly Hills. John Ashton zářil i po boku De Nira

Ve čtvrtek ve věku 76 let zemřel herec John David Ashton. Diváci ho mohli znát především jako drsného detektiva z filmové série Policajt z Beverly Hills, kde si zahrál po boku Eddieho Murphyho. Informoval o tom web TMZ.

John Ashton zemřel ve čtvrtek ve Ft. Collins v Coloradu po boji s rakovinou, uvedl pro web TMZ jeho zástupce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šílená teta, přísná profesorka i uštěpačná hraběnka. Připomeňte si slavné role zesnulé Smithové

Během půlstoletí v Hollywoodu se objevil ve více než 200 filmových, televizních a divadelních představeních. Do povědomí diváků se zapsal nejvíce, když si roku 1984 zahrál po boku začínajícího Eddieho Murphyho ve filmu Policajt z Beverly Hills.

Herec se objevil ve třech ze čtyř filmů série, včetně posledního, který byl letos uveden na Netflixu. V sérii Policajt z Beverly Hills hrál detektiva Johna Taggarta, který byl pro Eddieho v roli Axela Foleyho prostředníkem.

Rodák ze Springfieldu ve státě Massachusetts se podle webu People.com objevil také v seriálu M*A*S*H a hrál otce Erica Stoltze v komediálním dramatu Johna Hughese Some Kind of Wonderful. V roce 1988 si zahrál v akční komedii Půlnoční útěk coby konkurent lovce odměn, kterého ztvárnil Robert De Niro.

„John po sobě zanechává odkaz lásky, oddanosti a služby. Jeho památku si budou navždy vážit jeho manželka, děti, vnoučata, stejně jako jeho bratr, sestry, širší rodina a všichni, kdo ho milovali. Johnův vliv na svět si budou připomínat a oslavovat další generace,“ uvedl pro TMZ Johnův zástupce Alan Somers.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bude James Bond někdy gay? Jeho slavný představitel na otázku reportérky otočil oči v sloup

Tagy: