Zemřel jeden z nejbohatších Slováků. Podnikatel zakládal ESET a ovládal známý hokejový klub

Zemřel známý slovenský podnikatel Rudolf Hrubý, který patřil podle magazínu Forbes mezi nejbohatší Slováky. Bylo mu 69 let. Informaci potvrdily pro TV JOJ dva zdroje z podnikatelova okolí. Spoluvlastnil hokejový klub Slovan Bratislava a též byl spoluzakladatelem softwarové firmy ESET.

Majetek Rudolfa Hrubého odhadl naposledy magazín Forbes na 750 milionů eur, v přepočtu okolo 18 miliard korun, což mu stačilo v žebříčku nejbohatších Slováků na šesté místo. Podnikatel a spoluvlastník hokejového Slovanu Bratislava zemřel ve čtvrtek.

Podle slovenského webu HokejPortal, který má informace přímo z klubu, bylo příčinou smrti selhání srdce. TV JOJ dodala, že k tomu mělo dojít ve spánku.

ČTĚTE TAKÉ: Naprosté šílenství. V Oktagonu už nikdy, komentuje drsné video Růžičky promotér Novotný

Slovan Bratislava převzal v létě 2020 od Juraje Širokého v době, kdy byl klub na dně. Ovšem už při převzetí Hrubý uváděl, že z klubu hodlá vybudovat ten nejsilnější na Slovensku. Což se mu povedlo – v minulé sezoně Slovan vyhrál ligu.

Letos se mu ale tolik nedařilo. K opětovnému návratu mu mělo pomoci i angažování českého kouče Vladimíra Růžičky, ale to nedopadlo dobře a po necelém měsíci a půl skončilo. A to jen několik hodin před tragickou událostí.

Hrubý se podle Forbesu angažoval také v atletice nebo automobilovém sportu. V roce 2020 se stal spolumajitelem okruhu Slovakia Ring.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Slovensku se udála tragédie, podívejte se na okolnosti pádu studenta ze střechy školy

Tagy:
Slovensko úmrtí ESET Forbes HC Slovan Bratislava hokejový tým Rudolf Hrubý