Zemřel představitel Tarzana, bojovník s nelehkým osudem. Syn mu ubodal manželku a byl zastřelen

Americký herec Ron Ely, který se proslavil rolí Tarzana v televizním seriálu z 60. let, zemřel ve věku 86 let. Smutnou zprávu oznámila jeho dcera Kirsten Casale Elyová na Instagramu.

Ron Ely zemřel 29. září ve svém domě v Los Alamos v kalifornské Santa Barbaře. „Svět ztratil jednoho z největších mužů, jaké kdy poznal – a já jsem ztratila svého otce,“ uvedla jeho dcera na Instagramu.

Ely se stal hereckou hvězdou díky roli Tarzana ve stejnojmenném seriálu vysílaném na stanici NBC v letech 1966 až 1968. Během natáčení se často ocital v nebezpečných situacích, protože se rozhodl provádět kaskadérské kousky sám. To vedlo k mnoha zraněním, včetně zlomenin kostí, a několikrát byl dokonce napaden lvy, připomněl deník Deadline.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel instruktor hereckých hvězd z filmu Top Gun: Maverick. Nepřežil pád svého letounu

Později se objevil i v dalších televizních pořadech, jako například The Love Boat nebo Wonder Woman. A zazářil i jako neohrožený hrdina Doc Savage ve filmu Muž z bronzu.

Po konci plnohodnotné herecké kariéry v roce 2001 se Ely začal věnovat psaní a publikoval dvě detektivní knihy. Přesto si v průběhu let k herectví občas vracel –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ v⁠⁠ roce 2014 se objevil v televizním filmu Expecting Amish, kde ztvárnil roli staršího amišského muže.

Rodinná tragédie

V 80. letech se při moderování Miss America seznámil s Valerií Lundeenovou, která na soutěži zastupovala Floridu. V roce 1984 se vzali a v průběhu let přivedli na svět tři děti – syna Camerona a dcery Kirsten a Kaitland.

15. října 2019 však rodinu zasáhla nepříjemná událost. Tehdy 30letý Cameron smrtelně pobodal dvaašedesátiletou Valerii v jejich domě poblíž Santa Barbary a krátce poté byl zastřelen na příjezdové cestě zasahujícími policisty.

Podle agentury AP později Ely zažaloval úřad šerifa a zpochybnil zprávu prokurátora, podle nějž byl syn zastřelen právem. V roce 2022 však soud rozhodl, že policisté jednali v sebeobraně.

Autopsie později odhalila, že Cameron, bývalý hvězdný středoškolský sportovec, trpěl časnými stadii CTE (chronické traumatické encefalopatie), degenerativního onemocnění mozku, které se projevuje změnami nálady, impulzivitou a kognitivními problémy, připomněl deník Mercury News.

„Největší útěchou je pro mě vědomí, že můj táta je s maminkou a bratrem. Je to také můj největší smutek, protože mi všichni tolik chybí, že se mi to vrylo do duše,“ napsala ve svém příspěvku dcera Kirsten.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brzobohatý se bál, že z něj udělají monstrum. U soudu s Kuchařovou vypovídali vlivní novináři

Tagy: