Černý den pro hasiče v Raspenavě. Zemřel jejich dlouholetý šéf, v kraji nikdo nevelel déle

V neděli zemřel nejdéle sloužící velitel hasičské stanice v Raspenavě Josef Hanzl. Odešel v pouhých 57 letech. Stanici vedl neuvěřitelných 27 roků a v průběhu kariéry se mu podařilo získat řadu ocenění. Sbor vyjádřil upřímnou soustrast rodině se ztrátou jejich milovaného. O smutné zprávě informoval Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje (HZS) na svých stránkách.

Ve věku 57 let zemřel Josef Hanzl, který velel hasičské stanici v Raspenavě dlouhých 27 let. Tím se stal nejdéle sloužícím velitelem v Libereckém kraji, napsal web HZS.

ČTĚTE TAKÉ: Na Berounsku vyhořel sklad pyrotechniky. Oheň je pod kontrolou, riziko výbuchů trvá

Hasičský sbor také na Facebooku kondoloval rodině a příbuzným. Několik desítek lidí pod příspěvek přidalo soucitné komentáře. K úmrtí se vyjádřil i Hanzlův syn. „Byl to chlap, který všem pomáhal a nikdy nikoho neodmítl. Měl obrovské srdce,“ citoval ho Liberecký deník.

Hanzl odstartoval svou bohatou kariéru u sboru dobrovolných hasičů v roce 1975 a k profesionálním jednotkám se přidal o 14 let později. Časem se propracoval do čela celé čety. Po svém odchodu v roce 2021 do důchodu zůstal stále aktivní mezi dobrovolníky.

Během svého působení u hasičů si vysloužil například medaili za zásluhy města Raspenavy, věrnost prvního stupně nebo ocenění HZS Libereckého kraje.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Brandýse nad Labem hořel sklad plný kartonu. Na místě zasahovala skoro stovka hasičů

Tagy:
Liberecký kraj úmrtí Hasičský záchranný sbor hasič Raspenava Josef Hanzl