Zemřela ikona kulturistiky. Slavnému silákovi bylo 44 let, působil i v armádě

Svět kulturistiky zdrtila zpráva o úmrtí 44letého Cedrica McMillana. Ten měl už nějakou dobu zdravotní problémy a snažil se o návrat do soutěží. Muž, který působil i v americké armádě, měl dostat infarkt. Informaci potvrdila organizace Generation Iron.

Zprávu o kulturistově úmrtí zveřejnily weby organizací Generation Iron a RXMuscle. McMillana postihl podle zdrojů infarkt, když cvičil na běžícím pásu.

„Cedric byl skutečně skvělý kulturista a jeden z nejzábavnějších lidí. Budeme si ho pamatovat pro jeho velkorysost nejen vůči fanouškům. Byl to americký hrdina, který byl pyšný na to, že je Američan a že může sloužit své zemi v ozbrojených silách. Nikdy nezapomeneme na jeho služby naší zemi. Rodině oddaný muž byl ryzí inspirací nejen pro kulturisty,“ napsal web RXMuscle v úterý.

Poklonu McMillanovi vzdal na svém instagramovém účtu i kolega, kulturista Kai Greene. „Cítím se celý nesvůj kvůli zprávě o tvém náhlém odchodu z tohoto světa. Cedric byl otcem, přítelem, soutěžícím, osobou v uniformě, mužem mnoha tváří, který vždy věděl, jak ostatní rozesmát a udělat vše pro to, aby se lidé kolem něj cítili jako doma,“ napsala hvězda kulturistiky na sociálních sítích.

V listopadu McMillan otevřeně promluvil o svých problémech se srdcem a dýcháním, které pravděpodobně způsobil covid. Přiznal dokonce, že loni byl blízko smrti. V poslední době mu však lékaři dávali dobré prognózy a vypadalo to, že se kulturista k soutěžím vrátí.

McMillan vyhrál v roce 2017 multisportovní akci Arnold Classic a na šestém místě skončil v Arnold Classic Columbus v roce 2020. Byl válečným veteránem a členem Národní gardy Jižní Karolíny. Pro kulturistiku se nadchl jako dítě poté, co mu matka poprvé dala do rukou závaží.

Narodil se v New Jersey v roce 1977, vstoupil do armády Spojených států a po střední škole se stal seržantem a instruktorem. Přezdívalo se mu The One, protože vyhrál řadu kulturistických soutěží a osobně se setkal i s Arnoldem Schwarzeneggerem, který mu byl idolem a vzorem.

Tagy: