Zemřela Nela Moravcová, po amputaci nohy údajně podlehla sepsi. Byla obětí znásilnění

Mladá žena se o svém traumatu nebála otevřeně hovořit například v rozhovoru v pořadu Interview na CNN Prima NEWS.

Zemřela Nela Moravcová

Nela Moravcová, která si před lety prošla brutálním znásilněním sousedem, zemřela. Podle vyjádření na jejím účtu na sociální síti se tak stalo minulý pátek. Web eXtra.cz uvedl, že údajnou příčinou úmrtí měla být celková sepse organismu. Mladá žena se o svém traumatu nebála otevřeně hovořit – například v rozhovoru v pořadu Interview na CNN Prima NEWS loni v srpnu.

„Se zármutkem oznamujeme, že nás v pátek 22. dubna 2022 ve večerních hodinách, po krátké a intenzivní nemoci, opustila Nela. Prosíme o tichou vzpomínku a respekt k soukromí truchlící rodiny a nejbližších,“ napsali v pondělí blízcí na její facebookový profil.

Podle informací eXtra.cz měla třicetiletá Nela před svým úmrtím podstoupit amputaci nohy a osudnou se jí prý stala celková sepse organismu.

V listopadu 2017 Nele na dveře zabušil soused, který jí oznámil, že přes ni jde vyrovnat dluh s jejím přítelem, který nebyl doma. Pak ji napadl. „Dal mi 21 centimetrů dlouhý nůž pod krk. Můj mozek začal fungovat na úplně jiné frekvenci, abych se zachránila. Měla jsem pocit, že je to jen ve filmu,“ vzpomínala ve vysílání CNN Prima NEWS Moravcová.

Se zármutkem oznamujeme, že nás v pátek 22.dubna 2022 ve večerních hodinách, po krátké a intenzivní nemoci, opustila Nela. Prosíme o tichou vzpomínku a respekt k soukromí truchlící rodiny a nejbližších.

Posted by Nela Mora on Monday, April 25, 2022

„Komunikoval se mnou, dopředu mi říkal, co bude dělat. To bylo snad nejhorší. Nemohla jsem se bránit a jen jsem měla tu myšlenku v hlavě a čekala,“ popsala.

Ačkoliv soud původně napadení považoval za brutální znásilnění, později ho překlasifikoval jako pokus o vraždu. Nejvyšší soud poslal agresora na 20 let do vězení. „Měla jsem velmi vážná zranění – zlomenou jazylku (kost v krku mezi bradou a hrtanem – pozn. red.), tudíž jsem byla ve fázi dušení,“ líčila Moravcová.

Hrozné události dohnaly Nelu i k rozhodnutí spáchat sebevraždu skokem z okna. Děsivý pád ji upoutal na invalidní vozík, ale nevzdávala se. Žena podstupovala nákladné a náročné rehabilitace. Na život se pokusila si sáhnout ještě jednou. Jak se ale svěřila CNN Prima NEWS, dohnaly ji k tomu nikoliv vzpomínky na zažité, ale sled nešťastných událostí, které se na ni navalily.

Tagy: