Zemřela údajná Putinova matka. Vova vždycky musel všechny porazit, vyprávěla

Vladimir Putin

Prigožin proti Putinovi

Ve věku přibližně 97 let zemřela v Gruzii Vera Putinová. Žena po dlouhá léta tvrdila, že je matkou ruského prezidenta Vladimira Putina. Samotný vládce Kremlu toto tvrzení odmítal. Stařenka nicméně vyprávěla o údajném dětství ruského mocnáře. Putin byl podle ní tichý hoch, který nesnášel porážky v bitkách a vztek si měl prý vybíjet na zvířatech.

O smrti Putinové informují zahraniční média v čele například s britskými deníky Daily Mirror nebo The Daily Telegraph. Podle nich zemřela v chudobě v Gruzii, v otázce věku se ale mírně rozcházejí, když uvádějí 96 či 97 let.

Žena po dlouhá léta hlásala, že vládce Kremlu Vladimir Putin je jejím synem. Jako jeho otce pak označila ruského mechanika Platona Privaljova, který však byl v době početí ženatý. Vladimir Putin, kterému říkala „Vova“, je tak podle slov Putinové nemanželským dítětem.

Sama byla později vdaná za muže, který však Putina prý nepřijal. Žena jej popsala jako alkoholika a hrubiána, který se často pral a podváděl ji s jinými. „Naše domácnost nebyla klidná. Vova to celé viděl, i to pohrdání, které ke mně manžel měl, ale příliš se bál něco říct nebo se svému otčímovi postavit,“ vyprávěla Putinová.

ČTĚTE TAKÉ: Útoky dronů na Rusko? Logický krok, může ale vyvolat jadernou odvetu Kremlu, obává se expert

Ta tvrdila, že s malým Vladimirem žila v gruzínské vesničce Metekhi poblíž dnešního hlavní města Tbilisi. V deseti letech ho prý přenechala jeho prarodičům, kteří žili ve městě Očor v dnešní ruské Permské oblasti.

Kromě toho popisovala, jaký měl být nynější ruský prezident v dětství. „Vova byl tichý a přemýšlivý kluk. Stále si nechávám jeho prak, kterým pálil po sousedových slepicích,“ vyprávěla žena. Na zvířatech si měl malý Putin údajně vylévat zlost právě kvůli chování svého otčíma, potažmo i kvůli prohraným bitkám. „Vždycky musel ostatní porazit a neustal, dokud se mu to jednou nepodařilo,“ říkala Putinová v dřívějších rozhovorech.

Vztah s náhradním otcem byl prý skutečně velmi drsný. „Často Vovu vykopl z domu i během zimy, bez bot. Pak to bylo na našich sousedech, aby se o něj postarali,“ vyprávěla Putinová.

Putin tvrzení odmítal

Samotný Putin verzi Putinové vehementně popíral. Oficiální verze zní, že se narodil Vladimiru Putinovi staršímu a Mariji Šelomovové jako jejich třetí syn roku 1952 v Leningradu, dnešním Petrohradu. Jeho starší bratři se však neměli dožít dospělosti.

„Ten příběh není pravdivý. Vůbec nekoresponduje s realitou,“ zastával se Putina jeho tiskový mluvčí Dmitrij Peskov podle deníku The Sun. Rozporoval i fotografii, kterou Putinová zveřejnila s údajně malým Putinem.

Tagy: