Manžel se k ní dobýval sekerou, pokusila se ho zastřelit. Pardubický soud uložil ženě podmínku

Soudní proces s ženou, která se pokusila zastřelit svého manžela.

Soud vynesl rozsudek v případu pokusu o vraždu

Pardubický soud vynesl rozsudek nad ženou, která se měla pokusit zastřelit svého manžela. Za pokus o vraždu ji soudce potrestal tříletým trestem s odkladem na pět let.

U soudu v pátek mluvili znalci z oblasti psychiatrie, psychologie a expert, který zkoumal použitou zbraň. Žena totiž tvrdila, že si nic nepamatuje. Podle expertů však nebyla opilá natolik, aby na výstřel zapomněla.

ČTĚTE TAKÉ: Rukama mi prošly tuny kokainu, říká šéf liberecké firmy. Drogový byznys prý chtěl opustit

Státní zástupkyně při své závěrečné řeči navrhovala trest za pokus o vraždu pod spodní hranicí trestní sazby. Obhájce navrhoval pouze trest za nedovolené ozbrojování, jelikož žena neměla na zbraň zbrojní průkaz. Případně chtěl zmírnit kvalifikaci z pokusu o vraždu na pokus o zabití. Soudce se nakonec přiklonil k přísnějšímu postihu. Ženu potrestal za pokus o vraždu tříletým trestem s odkladem na pět let.

„Pokud se jedná o právní kvalifikaci a skutková zjištění, tak rozsudek je vyhlášen shodně s podanou obžalobou, tam nemám námitek. Pokud se jedná o uložený trest, ten je mírnější, než bylo prezentováno v závěrečném návrhu,“ řekla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

„Já se domnívám, že v tomto případě ta právní kvalifikace není zcela přiléhavá, nicméně ono se jedná spíše o právně teoretický spor a tam to soud modifikoval dle výše trestu,“ okomentoval rozsudek obhájce Roman Koutský.

Celý incident začal obyčejnou hádkou. Po ní obžalovaná žena odešla do ložnice, kde se zamkla. Její manžel se za ní pokoušel dostat a rozbil výplň dveří. Později si vzal na pomoc i sekeru a v tu chvíli měla podle obhajoby žena vystřelit ze zbraně. Kulka minula manželovu hlavu jen o několik centimetrů.

Obhajoba i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na odvolání. Pokud tak učiní, bude případ řešit vrchní soud v Praze.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Posun v kauze utýraného mladíka na Svitavsku. Nešlo o usmrcení, ale o vraždu, tvrdí policie

Tagy: