Žena v Brně vjela do protisměru a zastavila provoz. Policisté ji i tak pochválili

Řidička v protisměru hned zavolala tísňovou linku.

Řidička v protisměru

Starší řidička vjela do protisměru, policisté ji přesto pochválili. Případ se odehrál na okraji Brna. Žena zachovala chladnou hlavu, omyl si uvědomila a vytočila tísňovou linku. Dost možná tím zabránila vážné nehodě. Podobné případy totiž často mívají fatální následky.

„Prosím vás, já se omlouvám, asi volám špatně, potřebovala bych spíš dopravní policii, ale jsem v protisměru tady u Globusu,“ popsala zoufalá žena tísňové lince policie Brno. Přesně tohle hlášení na tísňovou linku okamžitě zalarmovalo několik hlídek brněnských policistů.

Starší řidička totiž najela v protisměru na frekventovaný přivaděč na okraji Brna. Policisté tak na její telefonát okamžitě reagovali. „‚Ježišmarja‘, okamžitě zastavte,“ vyzýval ji zaměstnanec tísňové linky. „Stojím a blikám,“ sdělila žena. Následně se snažila uvést, kde přesně stojí. „Myslím, že je to Hradecká. Moc to tady neznám, moc tu nejezdím, tak jsem zajela špatně,“ pokračovala. „Už slyším, jak na vás troubí, že? Jedeme na místo,“ odvětil dále operátor.

Zastavili veškerý provoz

„Hlídka na místo přijela už po pár minutách, aby následně raději zastavila na Hradecké ulici veškerý provoz. Poté se starší žena s automobilem mohla bezpečně otočit do správného směru,“ sdělil následně mluvčí PČR Jihomoravského kraje Petr Vala.

Bohužel ale ne všechny případy jízdy v protisměru končí stejně dobře. U stejného obchodního centra na výpadovce na Svitavy si v loňském květnu spletl směr 86letý senior. Po pár metrech jízdy v protisměru pak tvrdě havaroval.

Předloni zase policisté spatřili řidiče v protisměru na břeclavské dálnici D2, kde pohotově zastavili provoz. Tím pravděpodobně zabránili velké katastrofě.

Policisté znovu upozorňují, že v případě, kdy se řidič dostane do protisměru, musí hlavně zachovat klid a neprodleně zastavit na krajnici, ideálně na levé straně nejpomalejšího jízdního pruhu. Pokud to ale není třeba kvůli provozu bezpečné, nevyplácí se zbytečně riskovat a zastavit může i co nejblíže ke středovému pásu. Šofér také musí zapnout světelné výstražné znamení a schovat se nejlépe i v reflexní vestě za svodidla. V bezpečí pak o své poloze musí okamžitě informovat policisty a vyčkat do příjezdu nejbližší hlídky.

Tagy: