Krutá bezohlednost zloděje: Auto ukradl i s batoletem. Dítě pak odložil na rozpálený chodník

Zloděj ukradl auto i s malým dítětem.

Ukradené dítě na Floridě

Neuvěřitelný případ a obrovské štěstí. Matce z americké Floridy někdo ukradl auto i s dvouletým synem. Dítě připoutané v autosedačce záhy skončilo na rozpáleném chodníku, kam ho umístil zloděj. Opuštěného batolete si všiml místní teenager. Jeho včasná reakce a péče ostatních členů jeho rodiny zachránila nalezenému dítěti život.

Šestnáctiletý Jamichael Young zrovna vyšel z domu, když si všiml, že na příjezdové cestě je dětská autosedačka. V ní byl pod spalujícím floridským sluncem připoutaný ani ne dvouletý chlapec. „Vyšel jsem z domu a najednou vidím dítě uprostřed cesty,“ popsal Young. Malé dítě na ulici podle šerifa nechal zloděj, který ukradl auto, v němž chlapec seděl. O případu informovala americká média, mimo jiné web wsvn.com.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Venčení psa se změnilo v zážitek na celý život: Ženu vyděsil medvěd, dobýval se do popelnice

Jamichael Young okamžitě zavolal policii. Jeho rodina se mezitím postarala o to, aby byl chlapec v pohodlí. „Byl počůraný, tak jsme ho přebalili a sehnal jsem mu nějaký džus,“ popsal Young.

Adoptivní rodina začala okamžitě bombardovat sociální sítě zprávou o svém nálezu. Netrvalo dlouho a video se dostalo až k chlapcově matce. „Přijela se slzami v očích a dlouho u nás zůstala,“ líčil Young.

Ženě ukradli auto i s dítětem jen o pár bloků dál. Skončit to ale mohlo o poznání hůře. Venku totiž bylo víc než třicet stupňů. „Býval by se tady uvařil, venku je strašné vedro. Myslím, že můžeme děkovat Bohu,“ sdělil Young.

„Přišel za mnou a říká mi: ‚Táto, myslím, že jsem dneska udělal dobrou věc.‘ A já si pochopitelně myslím to samé. Kdybychom se k sobě chovali vlídněji, bylo by nám tu všem podstatně lépe,“ dodal chlapcův otec Noel Young.

Tagy: