Zvrat v případu mladíka, který v autobuse pobodal cestujícího: Policie vyšetřuje jeho smrt

Zásadní zvrat nastal v případu mladíka, který před dvěma lety v autobuse na Brněnsku pobodal jednoho z cestujících. Za pokus o vraždu ho jako mladistvého poslal soud na tři roky do vězení. Útočník ale do vězení nenastoupil a policisté po něm vyhlásili celostátní pátrání. Teď to vypadá, že mladíka nalezli na Znojemsku. Ale mrtvého.

Stalo se to předloni v říjnu v autobuse u Pozořic na Brněnsku. Tehdy 17letý Dominik po slovním konfliktu kvůli nenasazené roušce pobodal cestujícího, který ho napomenul. „Vzadu se ozval výkřik a všichni se rozběhli podívat, co se tam děje. Kolem mě proběhl mladý borec a prohlašoval, ať ho pustí ven,“ popisoval tehdy jeden ze svědků události.

Další žena pak uvedla, že mladík bodl do krku muže ve středním věku. „Způsobil mu velmi závažná poranění, která jenom náhodou neskončila fatálním následkem,“ vyjádřil se k případu loni v červenci státní zástupce Jaroslav Kandráč. Mladík čin spáchal pár měsíců před svou plnoletostí. Soud ho tak za pokus o vraždu poslal na tři roky za mříže. Poškozenému měl navíc zaplatit odškodné milion a půl.

ČTĚTE TAKÉ: Žena ze Sokolovska zemřela po napadení svým známým. Policie ho dopadla ani ne po dvou dnech

Jenže ani po pravomocném rozsudku Dominik do vězení nenastoupil, a tak po něm policisté vyhlásili celostátní pátrání. A jak to vypadá, teď nastal v případu zásadní zvrat. Podle známých a kamarádů našli policisté mladíkovo mrtvé tělo.

„Vyšetřujeme případ nálezu mrtvoly muže v Hraběticích na Znojemsku. Zadali jsme rozbor DNA, výsledky ještě nemáme, takže v současné době ještě nemáme potvrzenou totožnost muže,“ uvedl k probíhajícímu vyšetřování mluvčí policie Jihomoravského kraje Bohumil Valášek. Podle informací Krimi zpráv ale vše nasvědčuje tomu, že jde skutečně o pohřešovaného mladíka. Definitivní jistotu by měli mít kriminalisté do několika týdnů.

Tagy:
policie Jihomoravský kraj pátrání Brněnsko Policie České republiky okres Znojmo Pozořice