Zvrat v případu tonoucích ve Vodňanech: Matka měla s chlapečkem do řeky skočit záměrně

Co předcházelo nehodě u Vodňan?

Matka, kterou policisté vytáhli s malým chlapcem ve středu večer z řeky Blanice v jihočeských Vodňanech, zřejmě chtěla spáchat sebevraždu. Případem se nadále zabývá policie, která zatím okolnosti nehody oficiálně neuveřejnila.

Celý incident se odehrál na obloukovém mostě kousek za městem Vodňany. Policisté tam objevili prázdný kočárek, už to bylo podezřelé. Když se přiblížili, zjistili, že se v řece topí dvě osoby. „Policisté skočili do řeky a vytáhli ženu i dítě. Dítě museli ve vážném stavu předat lékařům. Proč to žena udělala? Zjistíme,“ slíbila policie na Twitteru.

Další informace příslušníci zákona sdělovat nechtějí. Podle informací CNN Prima NEWS ale nešlo o nešťastnou nehodu. „Údajně se o náhodu jednat nemělo, žena i s dítětem měla chtít spáchat sebevraždu,“ zjistil reportér z místa Jakub Pavelka. To dokazují zprávy ze sociálních sítí, které má redakce k dispozici.

Otec chlapce měl ženu mlátit a slovně urážet, a to i v době, kdy byla těhotná. Tři a půl roku fyzického i psychického týrání zřejmě neunesla. V emotivním vzkazu se loučila s lidmi, kteří ji měli rádi.

„Nezletilé osobě musela být po vytažení z vody poskytnuta resuscitační péče a následně pak byla letecky transportována do jedné z pražských nemocnic. U druhé osoby došlo k podchlazení a ve stabilním stavu byla převezena do spádového zdravotnického zařízení,“ řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Pomoci měli i studenti

Pomoci se záchranou se snažili i středoškoláci. „Šest studentů prvního ročníku rybářské školy se snažilo pomoci tonoucí paní a přivolali Policii ČR. Ta byla do jedné až dvou minut na místě a provedla vlastní záchranu. Kluci se sami snažili o pomoc, ale voda měla 3,8 °C a nebyli schopni pokračovat v záchraně,“ popsal Novinkám ředitel Střední rybářské školy Vodňany Karel Dubský.

„Policejní ředitel studenty ocení,“ informovala policie na Twitteru.

Tagy: