Babiš se vidí spíš jako premiér než prezident. Má to dobře spočítané, míní experti

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš nakonec přece jenom v jedné z předvolebních debat vystoupil. Prezidentský kandidát přijal pozvání do vysílání televize Nova. Jeho výkon hodnotili v pořadu 360° na CNN Prima NEWS politolog Lukáš Jelínek a odborník na politický marketing Jakub Hussar. Shodli se na tom, že Babišovo vystoupení připomínalo spíš kandidaturu na premiéra než na hlavu státu.

„Andrej Babiš přišel nevypovídaný. Bylo vidět, že mu chyběly ty předchozí debaty, do nichž nechodil. Když si vzal slovo, nevěděl, kdy skončit. Měl toho příliš mnoho na srdci. Spíš připomínal kandidáta na předsedu vlády než na prezidenta. Většinu odpovědí na otázky směřoval ke svým úspěchům ve funkci premiéra,“ hodnotil Babiše Jelínek.

S jeho pohledem souhlasil i Hussar: „Andrej Babiš přišel skutečně v dobré náladě. Na začátku byl smířlivý, ke konci už se spíš typicky zakláněl a mhouřil oči do kamery. Ukázal všechny své polohy. Myslím, že Andrej Babiš se vidí spíš ve funkci premiéra. Během prezidentské kampaně využívá prostor k sebeprezentaci a chystá se znovu na premiérské křeslo. Prezidentem by byl sice také rád, vše má ale dobře spočítané. Šance na Hrad mu nyní příliš nehrají do karet.“

Podívejte se na celý rozhovor s Lukášem Jelínkem a Jakubem Hussarem:

Tagy: