Babiš: Vstup do politiky byla chyba, rodina to neskousla. Prozradil i pikantnost z mládí

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš

360° Soukromí politiků (712)

Na svou rodinu jsem pyšný, kvůli politice jsem ji ale zanedbal, uvedl ve speciálu 360° předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Díky tomu, že už není premiér, má prý alespoň více volného času. Ten rád tráví třeba na koncertech nebo festivalech, v mládí byl totiž i diskžokej, zaznělo ve vysílání CNN Prima NEWS.

„Moje rodina nikdy neskousla, že jsem šel do politiky. Vyčítá mi, že jsem to s ní ani nekonzultoval. Byla to chyba, poškodilo to rodinu i firmu,“ řekl Babiš ve vysílání CNN Prima NEWS. Jeho manželka Monika by prý nebyla nadšená ani z jeho případné prezidentské kandidatury.

Na rodinu je ale podle svých slov pyšný. „Syn maturoval a chce jít studovat někam do světa. Dcera skončila vysokou a bude studovat v Praze na univerzitě,“ pokračoval.

Jsem „prduch“

Mnoho povinností mu ale odpadlo a protože se „o české občany stará Petr Fiala (ODS)“, má prý více času na sebe. „Jsem takzvaný prduch, pracující důchodce. Už ale nepracuji v sobotu a neděli, Čau lidi (relace na YouTube, pozn. red.) dělám v pondělí. Média se o nás moc nezajímají,“ řekl Babiš.

Nyní proto i více začal chodit mezi lidi. „Nejsem už ve stresu, je to úplně jiná role, ale je to fajn. Založil jsem si Instagram, chodím na fesťáky, takže mě to baví,“ zmínil ve vysílání CNN Prima NEWS. Naposledy dorazil například na Votvírák.

„Mám rád kapely, zpěvák Vašo Patejdl je moje mládí, slovenská kapela Elán, zpěvák Paľo Habera, Miro Žbirka, ten bohužel zemřel, i Karel Gott, všichni,“ vyjmenovával. Některé umělce Babiš i veřejně podporoval, jako třeba kapelu Kryštof.

Dělal jsem diskžokeje

„Pak nás ale polistopadový kartel vyhejtoval. Když jsem měl svatbu, plno známých umělců odmítlo přijít, jen zpěvák Michal David měl koule. Přišel, zahrál a super,“ sdělil bývalý premiér. Hudbu si prý zamiloval už v mládí. „Kdysi jsem byl diskžokej,“ podotkl a s nadsázkou dodal, že by to bylo lepší povolání než politik.

Lidé, se kterými se předseda hnutí ANO potkává, ho prý nabádají, aby se do vlády vrátil. „Moji fanoušci říkají, abych byl premiér, ne prezident. Říkám jim, že to bude nadlouho, že si musí počkat. Je to taková zvláštní situace,“ popsal v 360°.

Prezidenti měli Moniku rádi

Babiš boj o Hrad zvažuje, rozhodnutí ale odsouvá na nejzazší termín. Byla by na roli první dámy jeho manželka připravená? „My si na prezidentský pár zahráli, byli jsme na intronizaci císaře místo pana prezidenta a také u amerického prezidenta... Myslím, že jsme nedělali ostudu. Moje paní je velice společenská, umí dobře anglicky. Prezidenti ji měli strašně rádi,“ uvedl bývalý premiér.

„Rozuměla si s Melanií Trumpovou (bývalá první dáma USA, pozn. red.), Brigitte Macronovou (manželka francouzského prezidenta, pozn. red.) nebo s manželkou tureckého prezidenta Emine Erdoğanovou,“ dodal Babiš.

Tagy: