Balšínek: Harrisová je mentálně komunistka. Zastupuje nejextrémnější progresivistické proudy

Dalibor Balšínek

K VĚCI, Dalibor Balšínek - 23.7. v 12:30

Kamala Harrisová je mentálně komunistka a představitelka těch nejextrémnějších progresivistických ideologií. V pořadu K věci na CNN Prima NEWS to řekl šéfredaktor týdeníku Echo Dalibor Balšínek.

Pokud se Kamala Harrisová stane prezidentkou Spojených států, bude mít podle Balšínka snahu posunout Ameriku doleva, na což útočí republikánský tábor. „Donald Trump správně označil Harrisovou za mentální komunistku, kterou nepochybně je. Představuje ty nejextrémnější progresivistické ideologie v Americe,“ řekl Balšínek.

ČTĚTE TAKÉ: Zakázané vousy Trumpova viceprezidenta. Vance prolomil tabu, které trvá téměř celé století

Demokraté nyní podle něj postaví svou strategii na vysokém věku Donalda Trumpa (78 let). „Věk je ale individuální. Trump dokázal, že je ve výborné fyzické i mentální kondici. Přestože mezi ním a Bidenem nebyl zas takový rozdíl, jejich zdravotní stavy jsou diametrálně odlišné. Kdyby Joe Biden byl v dobré mentální kondici, byl by nepochybně mnohem lepším kandidátem než Harrisová,“ dodal Balšínek.

Podle politologa Lukáše Valeše je však odstoupení Bidena z voleb příležitostí pro Demokratickou stranu. „Pokud by se trefili a nominovali by někoho, kdo je mladší než 78letý Trump, mohli by zvrátit nepříznivé prognózy, popřípadě uhrát slušný výsledek,“ poznamenal expert v pořadu Zprávy Plus na CNN Prima NEWS.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Tepala Bidena za rasismus, pak se stala jeho stínem. Kdo je favoritka demokratů Harrisová?

Tagy:
politika Joe Biden volby Demokratická strana USA Donald Trump Dalibor Balšínek Lukáš Valeš Kamala Harrisová politické strany a hnutí