Běžte sbírat ho*na. Máte štěstí, že nemám samopal, křičel na brněnské strážníky opilec

Hulvát nadával strážníků.

Extrémní hulvát

Byl opilý, agresivní, sprostý a nebyla s ním rozumná řeč. Dvakrát během jediného dne ohrožoval alkoholem posilněný muž pracovníky sociálních služeb a přítomné klienty. Poté neváhal slovně napadnout i přivolané strážníky.

Muž byl nezvladatelný, urážel všechny kolem sebe, a dokonce jim i vyhrožoval. „Nesahej na mě, nebo tě vypleskám. Dostaneš přes pi*u, jdi ode mě,“ pokřikoval opilec na městské policisty.

S nadávkami nepřestal ani při čekání na sanitku záchytné služby. „Dokonce strážníkům vyhrožoval zabitím,“ uvedl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

„Zabiju tě ty zkurv*synu, negramotnej zmr*de. Jsou to nuly, ať jdou sbírat hov*a a stříkačky. Máte štěstí, že nemám samopal,“ nadával strážcům zákona opilý muž. Trpělivost strážníků pak přetekla ve chvíli, kdy se agresor snažil z místa odejít. Skončil tak v poutech a zpovídat se bude z přestupku.

Opilec z Brna přitom není za poslední dobu jediný případ, který museli tamní strážci zákona řešit. Podobný incident se stal před pár týdny. „Zkurv*syne vymr*anej, vyje*aní fízlové jste. Já bych ti tak naložil na tu hubu vymr*anou,“ hulákal vandal, kterého strážníci přistihli ve chvíli, kdy ničil zrcátka u zaparkovaných aut a převracel a rozsypával popelnice v několika ulicích.

„Strážníci musí zůstat do poslední chvíle naprosto klidní a profesionální, nicméně sledujeme to, že v poslední době agresivita některých jedinců výrazně narůstá, a to i do osobních výhrůžek,“ vysvětlil Ghanem. Všichni by si podle strážníků měli uvědomit, že urážky a nadávky jim stejně nebudou nic platné. Naopak způsobit si mohou ještě větší potíže. Některé výhrůžky totiž mohou být v krajním případě brány i jako trestný čin.

Tagy: