Bizarní video z bojů: Vylekaní Rusové prchli ze zničeného tanku, Ukrajinci se jim vysmáli

Tank T-72 sil Doněcké lidové republiky (6. 5. 2022)

Válka na Ukrajině (25.7.2022 8:00)

Ukrajinci na východě země provedli další úspěšný dělostřelecký útok na ruské pozice. Dokazovat to má nové video, na kterém je vidět zničený tank. Ten ve velkém spěchu opustili ruští okupanti, kteří se pak snažili utéct do bezpečí. Ukrajinští vojáci se nad záběry dobře bavili. Pravost videa je v době válečného konfliktu nemožné nezávisle ověřit.

Útok měla provést 93. mechanizovaná brigáda ukrajinské armády. Na záběrech je vidět mohutná exploze ruského tanku v neobydlené lokalitě u Izjumu v Charkovské oblasti. Zdá se, že dělostřelecký zásah obrněné vozidlo fatálně poškodil.

Krátce poté totiž tank postupně opustili tři členové posádky. Měli při tom dost na spěch, což dokazuje i fakt, že jeden z okupantů na sobě neměl ani vojenskou uniformu. To velmi pobavilo ukrajinské vojáky, kteří nejspíš záběry z bezpilotního letounu pořídili.

I přesto, že jsou boje na východě země velmi brutální, bizarních videí z fronty stále přibývá. Například na začátku července měl dělostřelecký útok již zmíněné 93. mechanizované brigády ruskou posádku tanku vyděsit natolik, že okupanti při úniku stroj „otočili na střechu“.

K další kuriózní situaci došlo na konci června, když ruský voják v neobydlené oblasti zřejmě vykonával potřebu. Během toho na něj bezpilotní letoun ovládaný ukrajinskou armádou svrhnul výbušninu. Exploze byla tak silná, že okupant doslova ztratil půdu pod nohama.

Na konci května v Záporožské oblasti zase průzkumný dron odhalil pozici ruského bojového vozidla ukrytého u obytného domu. Jeden z okupantů letoun zpozoroval a poslal mu na uvítanou gesto vztyčeného prostředníčku. Ukrajinci později místo vybombardovali a ruský obrněnec zlikvidovali. Ani tyto záběry není možné nezávisle ověřit.

Tagy: