Pštrosí taktika Rusů: Bizarní záběry ukazují, jak se jim v panice podařilo převrátit i tank

Převrácený tank

Válka na Ukrajině (11.7.2022 8:00)

Na internetu se objevilo další video, které má pocházet z bojů na východě Ukrajiny. Na záběrech je vidět převrácený ruský tank. Podle médií posádku obrněnce vyděsil ukrajinský útok. Okupanti při úniku nezvládli ovládat stroj, čímž ho „posadili na střechu“. Pravost videa je v době válečného konfliktu velmi složité nezávisle ověřit.

Útok měla provést 93. mechanizovaná brigáda ukrajinské armády, což napovídá tomu, že k události došlo někde poblíž Izjumu v Charkovské oblasti, případně na severu Doněcké oblasti. Podle stránky Труха News, která dlouhodobě informuje o ruské invazi, vyděsila Rusy dělostřelecká palba natolik, že jedna z posádek tanku svůj stroj převrátila na střechu.

Záběry pořídil bezpilotní letoun ukrajinské armády. Z videa je patrné, že byli vojáci, kteří dron ovládali, nebývale pobaveni tím, co viděli.

„Znáte tu scénu z animáku, v níž se převracely vylekané traktory? Tak tohle je podobný případ. Když začaly dopadat bomby, které nezvaným návštěvníkům vyslala 93. mechanizovaná brigáda, vylekaná ruská posádka svůj tank převrátila,“ glosoval jeden z českých uživatelů na Twitteru. Narážel tím na známou scénu z animovaného filmu Auta (2006).

I přesto, že jsou boje na východě země velmi brutální, bizarních videí z fronty stále přibývá. Například na konci června ruský voják v neobydlené oblasti zřejmě vykonával potřebu. Během toho na něj bezpilotní letoun ovládaný ukrajinskou armádou svrhnul výbušninu. Exploze byla tak silná, že okupant doslova ztratil půdu pod nohama.

K další kuriózní situaci došlo na konci května v Záporožské oblasti. Tehdy průzkumný dron odhalil pozici ruského bojového vozidla ukrytého u obytného domu. Jeden z okupantů letoun zpozoroval a poslal mu na uvítanou gesto vztyčeného prostředníčku. Ukrajinci později místo vybombardovali a ruský obrněnec zlikvidovali.

V polovině května se zase na internetu objevilo video, na němž ruský voják pálil po Ukrajincích v Doněcké oblasti z raketometu RPG. Krátce poté na něj ale bezpilotní letoun ovládaný ukrajinskou armádou svrhnul granát. Výbuch byl tak silný, že okupanta vymrštil do vzduchu.

Tagy: