Detaily tragické nehody v Rudňanech: Rodina se vracela z návštěvy. Přežili jen dva otcové

Vánoční tragédie, k níž došlo ve slovenských Rudňanech 25. prosince, si vyžádala život dvou chlapců: devítiletého Martina a jedenáctiletého Roberta. Oba nezletilí, kteří byli bratranci, neseděli podle slovenských médií v sedačkách a ani nebyli připoutaní. Fatální náraz vozu se zraněním přežili jejich otcové, bratři. Jak uvedla matka mladšího chlapce, posádka vozu se vracela z návštěvy u příbuzných.

Vánoční svátky pro pozůstalé Martina a Roberta už nikdy nebudou stejné. Právě na Boží hod vyhasly životy dvou mladých chlapců – bratranců. K tragické dopravní nehodě došlo v neděli 25. prosince. Řidič a otec Martin v obci Rudňany v okrese Spišská Nová Ves narazil do dřevěného sloupu s betonovou patkou. Právě tento náraz se stal pro děti fatálním.

Sám šofér byl s poraněním hlavy a hrudníku převezen do košické nemocnice, uvedl slovenský web SME. Jeho bratr Robert, otec druhého chlapce, utrpěl lehčí zranění, která mu ošetřili zdravotníci na místě. Jak prozradila maminka mladšího chlapce, 27letá Božena, její nejdražší se vraceli z rodinné návštěvy v Rudňanech do rodného Markušovce.

Neumím se vzpamatovat

„Když se vraceli domů, zřejmě dostali smyk. Neumím se z toho vzpamatovat,“ uvedla krátce pro web Nový čas. Už dříve se televizi Markíza svěřila, že nyní pouze čeká na vlastní smrt. „Čekám, až zavřu oči a uvidím svého syna. Nebo až půjdu spát, čekám, zda se mi ukáže ve snech. Můj syn, můj Martínek,“ truchlila. Stejně těžké chvíle prožívá i její švagrová, která přišla o 11letého Roberta.

Kriminalisté zahájili v souvislosti s dopravní nehodou trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví v souběhu s trestným činem zabití. Muž měl navíc podle neoficiálních informací skutečně zadržený řidičský průkaz. Místní na sociálních sítích psali, že řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy situaci na silnici – vozovka byla v zatáčce namrzlá.

„Jezdí tu jako šílenci, 100 až 110 kilometrů za hodinu, a vždy ta stejná auta. Kdyby pan řidič jel předepsaných 50 kilometrů za hodinu, nikdy by se to nestalo,“ uvedli někteří obyvatelé obce. Ani kdyby za tragédii mohla zledovatělá vozovka, podle místních dospělé otce neomlouvá, že své syny nepřipoutali.

Tagy: