Více vražd a krádeží aut. Na okupovaných územích roste kriminalita, tvrdí Ukrajinci

Ruští vojáci jedou na obrněných vozidlech

CNN Prima NEWS - živé vysílání

Ukrajinský generální štáb ve svém hlášení upozornil na obrovský počet zraněných okupantů. Vlivem toho jsou prý přeplněné ruské vojenské nemocnice. I přes velké ztráty však Rusové v bojích na Ukrajině hlásí úspěchy. Mimo jiné postoupili u Vuhlehirské tepelné elektrárny. Na okupovaných územích vzrostl počet vražd a krádeží aut.

AKTUÁLNÍ DĚNÍ NA UKRAJINĚ SLEDUJTE V NOVÉM ON-LINE ČLÁNKU ZDE.

Jednotlivé ruské jednotky dosáhly po dvou měsících bojů částečného úspěchu u Vuhlehirské tepelné elektrárny, druhé největší na Ukrajině. Elektrárna, která se nachází asi 50 kilometrů od Doněcku, se v pondělí stala terčem ruského náletu. Na jiných úsecích fronty ukrajinské síly útoky odrazily, ruské jednotky utrpěly ztráty a stáhly se, tvrdí ukrajinské velení.

Ukrajinci mezitím postupují v Chersonské oblasti. Rusové se snaží co nejvíce posílit své jednotky a pokouší se mobilizovat nové brance. Generální štáb ukrajinských ozbrojených sil ve svém hlášení upozornil na obrovský počet zraněných okupantů. Vlivem toho jsou prý přeplněné ruské vojenské nemocnice.

„To vedlo k ruské mobilizaci zdravotnického personálu. Současná kapacita totiž není na počet zraněných ruských vojáků připravená. Zmíněná opatření se konají bez široké publicity v médiích i mezi veřejností,“ tvrdí ukrajinský štáb.

Státy Evropské unie se kvůli očekávanému omezení dodávek plynu z Ruska dohodly na pravidlech omezení spotřeby této suroviny pro nadcházející topnou sezonu. Po první části jednání unijních ministrů energetiky o tom informovalo české předsednictví Rady EU.

Evropský blok očekává, že Rusko sáhne před zimou k dalším omezením dodávek plynu. Už ve středu chce ruská plynárenská společnost Gazprom snížit přísun suroviny plynovodem Nord Stream 1 na pětinu jeho maximální kapacity.

Ukrajinská policie zaznamenala na územích, které okupuje Rusko, prudký růst zločinnosti, a to zejména vražd a krádeží aut. Celková kriminalita přitom na Ukrajině v prvním pololetí klesla o 25 procent. Uvedl to dnes vedoucí odboru kriminálního vyšetřování Vadym Dzjubynskyj.

Tagy:
válka Evropa Ukrajina Rusko Charkov Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj Chersonská oblast Dněpropetrovská oblast