Brutální útok na babičku s vnučkou ve Francii: Útočník už není ve vazbě. Napadení popírá

Muž v Bordeaux brutálně zaútočil na ženu s vnučkou.

Útočník z Bordeaux už není ve vazbě

Brutální útočník z Bordeaux už není ve vazbě, a to ze zdravotních důvodů. 29letý muž byl hospitalizován na psychiatrické klinice. To, že by v pondělí napadl starší ženu a její vnučku, stále popírá. Přitom existuje video, které útok zachycuje. Agresor měl údajně přerušit psychiatrickou léčbu. Babička i dívka jsou v péči lékařů.

Útok vyděsil mnohé nejen v Bordeaux, ale i daleko za hranicemi města. V pondělí, kolem půl šesté odpoledne, nejprve muž „okouněl“ kolem domu. Pak se na starší ženu s její sedmiletou vnučkou vrhnul ve dveřích s takovou brutalitou, že skončily na zemi, babička dokonce v krvi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detaily k brutálnímu znásilnění na Letné. Policie hledá muže tmavé pleti, zveřejnila záběry

„Tu postarší dámu, jak ji strhnul na zem a jak hodil s tou malou, to je přece nelidské. Opravdu mě to šokovalo,“ uvedl jeden ze sousedů pro televizi TF1. „Takový útok! Paní hodil na zem, holčičku taky, pak se vrátil, něco jí vzal z tašky, hrůza,“ doplnil další.

Policisté podezřelého muže zadrželi o hodinu později, šli najisto. „Kolegové ho hned poznali, je totiž velmi nechvalně známý tady v Bordeaux, vídáme ho každý den potulovat se po centru,“ informoval policejní odborový předák Xavier Bounine pro CNEWS.

Nálada jako na houpačce

Braihima B. žije na ulici. Bude mu třicet let, občanství má francouzské a zápisy v trestním rejstříku hojné. Odsouzen byl už 15krát, a to kvůli řízení auta, drogám, výhrůžkám smrtí i mnohým dalším přečinům.

Ještě v pondělí byl vzat do vazby, která mu ale byla v úterý zrušena. Podle prokuratury trpí schizofrenií a poruchou chování. „Nálada se mu měnila jako na houpačce, povídal si sám pro sebe,“ popsal muže jeho známý. „Když dodržoval léčbu, tak byl zlatý, jinak se choval hrozně,“ dodal jiný.

Případ hned rozvířil debaty o vlivu přistěhovalectví na kriminalitu, video ostatně šířil bývalý starosta, to ale ten současný odmítá. „Vždycky je jednoduché najít si obětní beránky a zneužít tak nějaké události. Já ale tohle neudělám,“ prohlásil starosta Bordeaux Pierre Hurmic.

Rodina 73leté ženy prosí o totéž: Nezneužívejte naše neštěstí k vašim politickým bojům.

Tagy: