Středoškolák ubodal v Brně muže 60 ranami. Takovou brutalitu jsem ještě neviděl, říká policista

Byt, ve kterém došlo k brutální vraždě.

Brutální vražda v Brně

Dvacetiletý muž v Brně v bytě podle policie o víkendu brutálně zavraždil jiného muže. Zasadil mu zhruba 60 bodnořezných ran. Obviněný je středoškolákem. Policie jej dopadla, hrozí mu až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Na tiskové konferenci o tom informoval zástupce vedoucího odboru obecné kriminality Luděk Blahák. Muž se k činu doznal.

Čin se stal v sobotu v ranních hodinách, policisty na místo zavolal pronajímatel bytu, kterého probudil hluk. „Přivolaná policejní hlídka vstoupila do bytu a v zadní místnosti našla tělo muže v tratolišti krve,“ uvedl Blahák. Obětí byl 32letý muž, který v pronajatém bytě bydlel.

ČTĚTE TAKÉ: Bizarní záběry ze Slovenska. Bezdomovec dělal striptýz, kolemjdoucím ukazoval přirození

Policisté hledali svědky i pomocí výzvy v médiích, o pomoc žádali i se ztotožněním konkrétního muže z fotografie. Podezřelého muže ze Žďárska nakonec zadrželi v pondělí odpoledne ve Velkém Meziříčí.

„Zadržený se doznal. I díky jeho výpovědi se podařilo zrekonstruovat, co se přihodilo,“ uvedl Blahák. Muži se náhodně setkali v jednom z brněnských podniků, do bytu dojeli taxislužbou. Mladý muž měl u poškozeného přespat. Ráno ale na poškozeného zaútočil bodnořezným nástrojem, podle Blaháka za tím stála zřejmě nějaká rozepře.

„Přes pokus o obranu neměl muž šanci a vykrvácel,“ popsal Blahák. Doplnil, že šlo zhruba o šedesát bodnořezných ran, s takovou brutalitou se podle něj dosud nesetkal. Pachatel se poté zalekl hluku a z bytu vyskočil oknem.

V současné době je pachatel zadržen. Čeká se, že jej městský soud pošle do vazby. Za spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy surovým způsobem mu hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž s nožem na smíchovském nádraží vyhrožoval sebevraždou. Předtím měl vykrást trafiku

Tagy: