Brutální záběry z bojů. Ukrajinský granát vybuchl přímo u hlavy ruského okupanta

Ukrajinský dron masakruje okupanty.

Granát vybuchl u hlavy ruského okupanta

Ukrajinská 30. mechanizovaná brigáda sdílela další materiál, na němž je vidět práce bezpilotních letounů. Jejich operátoři svrhávali bomby na ruské vojáky v Doněcké oblasti. Na videu je vidět, jak granát vybuchl přímo u hlavy jednoho z okupantů. Bližší okolnosti obzvlášť brutálních záběrů je v době ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Ukrajinská 30. brigáda ukazuje špičkovou dehumanizaci,“ komentoval surové záběry ukrajinský aktivista Serhij Sternenko. Na videu je vidět ruský voják, který se kryl ve vyhloubeném úkrytu. Ukrajinský dron však na místo shodil granát, což mělo pro okupanta fatální následky. Výbušnina explodovala přímo u jeho hlavy. Záběry kromě jiného vypovídají o každodenní míře násilí na bojišti.

Další materiály sdílela analytická proukrajinská stránka Cloooud. „30. mechanizovaná brigáda pokračuje v likvidaci orků (hanlivý výraz pro ruské okupanty, pozn. red.) poblíž Bachmutu v Doněcké oblasti. Ruští velitelé posílají své vojáky na jatka. Ukrajinci mohou díky dronům účinně ničit útočníky, aniž by riskovali vlastní životy,“ uvedla ve svém prohlášení na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Momenty války: Školní aktovky okupantů a útěk ukrajinského vojáka z hrobníkovy lopaty

Na videu je vidět souboj ukrajinských dronů s ruskými vojáky, kteří se kryli u vraku rozmláceného tanku. Bezpilotní letoun na okupanty shodil granát. Zdá se, že někteří Rusové tou dobou už byli mrtví, další se snažili uskočit shozené bombě a zároveň pálili na ustupující dron z pěchotních zbraní. Nevšimli si však dalšího bezpilotního letounu. Ten jim uštědřil rozhodující ránu.

Na okupanty začaly padat další bomby. Je zřejmé, že dva vojáci zemřeli krátce po explozi, další dva utrpěli vážná zranění v dolní části těla. Jeden ze zakrvácených Rusů se snažil i přes obrovskou bolest odplazit do bezpečí, druhý se pokoušel obvázat svou poraněnou nohu. Později na ně ukrajinští operátoři dronů svrhli další výbušniny.

Ukrajinská 30. mechanizovaná brigáda je na území centrálního Donbasu obzvlášť v posledních dnech mimořádně aktivní. Například v polovině září provedla v okolí Bachmutu rozsáhlý kombinovaný útok, do něhož se kromě pěchoty zapojili i operátoři bezpilotních letounů, tank či bojové vozidlo pěchoty BMP-2.

Zveřejněné záběry zachytily okupanta, který si nejdříve vytáhl obvaz a pokoušel se o ošetření svého zranění. Když si všiml bezpilotního letounu nad svou hlavou, jasně zvedl obě ruce, čímž dal najevo, že se vzdává.

Tagy: