Williamova první slova od smrti královny: Potrvá, než si zvykneme na život bez babičky

Princ William poprvé od smrti královny Alžběty II. promluvil.

První Karlův projev jako nového krále a salvy na jeho počest. Jaká atmosféra panuje v Británii?

Princ William poprvé od smrti královny promluvil. Své babičce vzdal hold a uvedl, že královna byla po jeho boku v nejšťastnějších i nejsmutnějších chvílích v životě. Informoval o tom web Sky News.

„Ve čtvrtek ztratil svět mimořádného vůdce, jehož oddanost zemi, říším a Commonwealthu byla absolutní,“ uvedl podle Sky News v prohlášení William, který je nově titulován jako princ z Walesu. Dodal, že v uplynulých dnech se hodně mluvilo o její vládě, on ale ztratil především babičku. „Jsem neuvěřitelně vděčný. Těžil jsem z její moudrosti, moje žena měla její podporu po dvacet let a mé tři děti s ní mohly trávit prázdniny a vytvářet si vzpomínky, které jim zůstanou po celý život.“

Dále uvedl, že královna byla po jeho boku v těch nejšťastnějších i nejsmutnějších chvílích. „Věděl jsem, že to přijde, ale ještě nějakou dobu potrvá, než bude realita života bez babičky skutečně skutečná.“ Dodal, že královninu památku uctí tím, že bude podporovat svého otce všemi možnými způsoby.

Princ William byl mezi tajnými poradci, kteří se v sobotu ráno sešli v Londýně, aby Karla III. prohlásili novou hlavou Spojeného království.

Tagy: