Česko čeká „letní“ víkend s teplotami přes 20 stupňů. Část Moravy však zahalí mlhy

Babí léto

Předpověď počasí

Českou republiku čeká příjemný víkend, teploty v sobotu a v neděli vyšplhají až ke 23 °C. Na Moravě bude podle očekávání Českého hydrometeorologického ústavu o něco chladněji a na mnoha místech vydrží mlha.

sobotu bude na většině území polojasno až oblačno, hlásí Český hydrometeorologický ústav. Rtuť teploměru vystoupá na 18 až 22 °C. Mlhavé počasí se však po celý den nevyhne několika částem Moravy – tam se budou maxima pohybovat okolo 13 °C. Povane slabý jihozápadní až jižní vítr o rychlosti 1 až 4 m/s, na severovýchodě místy 3 až 6 m/s.

noci na neděli mlhy na Moravě setrvají, mohou se navíc rozšířit i do dalších oblastí. Nejnižší teploty dosáhnou 8 a 12 °C.

Neděle se podle meteorologů ponese v podobném duchu jako první víkendový den. Mlha a nízká oblačnost vydrží zejména na východě republiky ráno a dopoledne, ojediněle pak i celý den. Na zbytku území bude většinou polojasno s teplotami až 23 °C.

V průběhu nadcházejícího týdne se začne postupně ochlazovat, a to až k průměrným 10 °C příští sobotu. Od středy nás čeká oblačná až zatažená obloha s občasnými dešti nebo přeháňkami. Nejčastěji má pršet koncem týdne a teploty v jeho průběhu budou dosahovat nejvýše 11 až 15 °C.

Tagy: