Podzimní dovolená u moře? Egypt láká turisty na teplé počasí, nízké ceny i čistou vodu

Reportérka CNN Prima NEWS Alex Hrdinová v Egyptě

Podzimní počasí nutí některé z nás přemýšlet, kam vyrazit za pořádným teplem. Na čele žebříčku je Egypt. A právě tam vyrazila i reportérka CNN Prima NEWS Alex Hrdinová. V Rudém moři narazila i na žraloka.

Průzračné čistá voda, obrovské hotelové komplexy přímo u pláže a spousta památek. To vše na turisty čeká v Egyptě. Těšit se můžete na známý chrámový komplex Karnak nebo Údolí králů. Celodenní výlet po památkách vyjde zhruba na 100 euro.

„O Egypt je dlouhodobě obrovský zájem, je to totiž destinace celoroční, do které každoročně míří desítky tisíc českých zákazníků,“ popisuje mluvčí cestovní kanceláře Exim Tours Petr Kostka.

V říjnu a listopadu se dá týdenní zájezd, který pořídíte na poslední chvíli – tedy takzvaně last minute – pořídit i pod 10 000 korun na osobu.

Podle mluvčí CK Fischer Jana Bezděka je to právě cena jednou z největších výhod severoafrického státu. „To je jeden z důvodů, proč je Egypt tak oblíbený, protože když srovnáme s ostatními destinacemi, kam se dá v zimě vyrazit k moři, tak vychází velmi výhodně.“

Protože v Egyptě i v podzimních měsících slunce intenzivně svítí, je třeba do kufru přibalit i opalovací krémy ideálně s vysokým ochranným faktorem, jinak hrozí, že se rychle spálíte.

Hlavně pokud většinu času trávíte u bazénu nebo v moři. To egyptské má teď krásných 29 stupňů. Egypt je vyhlášeným místem pro šnorchlování, v moři můžete narazit na pestrobarevné rybky, želvy a kdo má štěstí, setká se i s většími predátory. Jako redaktorka Alex Hrdinová, která při potápění narazila na žraloka. Mohla ale zůstat klidná, šlo totiž o dvoumetrového žraloka bělocípého, tedy druh, který pro lidi nepředstavuje žádné nebezpečí.

Tagy:
moře Egypt CNN Prima NEWS žraloci Rudé moře Karnak Jan Bezděk Údolí králů Cestovní kancelář FISCHER, a.s. EXIM TOURS