Českem se v poledne rozezněla hymna. Lidé zpívali z oken či balkonů, přidaly se i celebrity

Zpěvačka Ilona Csáková

Ilona Csáková zazpívala v rámci výzvy k 28. říjnu českou hymnu

„Vím, že není nikomu do zpěvu, ale všichni si můžeme společně ve středu 28. 10. ve 12 hodin z oken či balkonů zazpívat společně naši hymnu. Politici nás často rozdělují, ale hudba spojuje,“ vyzvala na sociálních sítích zpěvačka Monika Absolonová. A tak se na den vzniku samostatného československého státu Českem rozezněla státní hymna.

„Nezažíváme úplně ideální období. Ale můžeme ho zvládnout spolu. Prosím, pojďme všichni dodržovat pravidla a opatření. Momentálně je to jediná cesta, aby nezkolabovalo naše zdravotnictví a hlavně naši zdravotníci. Vím, že není nikomu do zpěvu, ale všichni si můžeme společně ve středu 28. 10. ve 12 hodin z oken či balkonů zazpívat společně naši hymnu. Politici nás často rozdělují, ale hudba spojuje,“ napsala na sociální sítě Monika Absolonová.

Dodala, že lidé si doma zpívat mohou a zpívat hymnu ve státní svátek mohou také. „Nevím, jak vy, ale já potřebuji cítit pospolitost a sounáležitost,“ popsala své pocity. A tak i když má zánět průdušnic, společně s dalšími lidmi a celebritami ve středu v poledne na svém balkoně zazpívala. „Držte se, bude líp. Všechno nejlepší, republiko,“ vzkázala.

Moc dekuju, ze jste do toho sli! Mamka i bracha zpivali ze svych balkonu taky😂❤️🙏🏻drzme se! Bude lip🙏🏻🙏🏻🙏🏻 vsechno nejlepsi republiko🇨🇿

Posted by Monika Absolonová on Wednesday, October 28, 2020
Hádkami se nikam nedostaneme. Mít různé názory je v pořádku. V prčicích jsme všichni, jak slavní, tak neslavní.

K její výzvě se připojilo mnoho lidí, kteří na sociálních sítích sdíleli videa, jak v poledne hymnu zpívají. Mezi nimi byli například zpěvačky Ilona Csáková, Bára Basiková či Marta Jandová nebo herec Aleš Háma.

„Doba je zvláštně těžká a temná. Ale v každé době je důležité hledat světýlko naděje. Protože jsou jisté vlivy, které rozdělují společnost, myslím si, že bychom v náš státní svátek mohli držet při sobě. Přeci jen máme krásnou hymnu, krásnou zemi a negací, zloby a agresivity už bylo hodně. Pojďme si to alespoň dneska udělat hezké. Kdy jindy než právě dnes,“ okomentovala Ilona Csáková.

A připojila se i zpěvačka Marta Jandová. „Hádkami se nikam nedostaneme. Mít různé názory je v pořádku. V prčicích jsme všichni, jak slavní, tak neslavní. Když jsme v hajzlu, pojďme na sebe být milí, pojďme si nějak pomoct. Nikdo z nás to nemá lehké,“ podotkla Jandová.

„Děkuji Monice Absolonové za super nápad, jak vyjádřit sounáležitost s tím, co se děje v naší zemi. Že nám není jedno, jak to s epidemií COVID-19 dopadne, že vnímáme, jak makají do úmoru sestřičky, bratři, zřízenci, doktoři, laboranti a všichni ostatní v přeplněných nemocnicích! Držte se a vydržte! Děkujeme a jsme Vám vděční,“ dodal Aleš Háma, který se k výzvě přidal také a hymnu v poledne zazpíval na svém balkoně.

Tagy: