Česko čekají velké teplotní výkyvy. Ráno udeří přízemní mrazíky, přes den bude až 20 °C

Ranní mrazíky na silnicích

Do Česka dorazí přízemní mrazíky

Ve čtvrtek bude v Česku polojasno s maximálními teplotami kolem 17 °C. V dalších dnech si užijeme až 20 °C, například v pátek ráno ale hrozí přízemní mrazíky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Většinou polojasno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku dne zataženo,“ píše ČHMÚ ve své předpovědi na poslední zářijový den. Hrozí ojediněle slabý déšť nebo přeháňky, nejvyšší denní teploty vystoupají na 13 až 17 °C, na horách k 8 °C. Foukat bude mírný západní až severozápadní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

V noci na pátek bude jasno až polojasno a zejména řidiči musí ráno počítat s ojedinělými mlhami. A  to není  jediný problém, který může komplikovat například cestu do práce. „V ranních hodinách očekáváme četné přízemní mrazíky,“ varují meteorologové.

Přes den ovšem teploty budou atakovat až 20 °C. Vát by měl jihovýchodní až jižní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Také v následujících dnech si Češi užijí hlavně sluníčka a příjemných teplot. „Během soboty bude částečně přibývat oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C, na západě až k 4 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C,“ předpovídá ČHMÚ.

A i v neděle má být teplo. Začnou se ale objevovat slabé deště či přeháňky, které zesílí v příštím týdnu, kdy se zároveň ochladí až na 10 °C.

Tagy: