Češky si finále Poháru B. J. Kingové nezahrají. Po prohře Vondroušové padly i ve čtyřhře

České tenistky do finále Poháru Billie Jean Kingové v Seville nepostoupily. Výběr kapitána Petra Pály nedotáhl nadějně rozehrané semifinále s Kanaďankami a prohrál 1:2 na zápasy. V rozhodující čtyřhře nestačily Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na pár Leylah Fernandezová, Gabriela Dabrowská a podlehly 5:7 a 6:7.

Češky poslala do vedení Krejčíková, která porazila v úvodní dvouhře Marinu Stakusicovou 6:2, 6:1. Následně Markéta Vondroušová nestačila v souboji jedniček na Fernandezovou a podlehla 2:6, 6:2 a 3:6. Rozhodující čtyřhru za necelé dvě hodiny zvládly lépe Kanaďanky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalista Neymar zavzpomínal na kamarádku. Mladá influencerka zemřela po liposukci kolene

Pálův výběr skončil v semifinále podruhé za sebou, loni nestačil na pozdější vítězky Švýcarky. Češky nevyužily šanci získat v týmové soutěži 12. titul a první v novém herním formátu, který platí od roku 2021. Kanaďanky narazí v nedělním finále na Itálii.

Sedminásobným grandslamovým šampionkám Krejčíkové se Siniakovou se dlouho nedařilo prolomit servis soupeřek. Vyrovnaný první set rozhodla až koncovka. V jedenácté hře za stavu 5:5 se Kanaďanky propracovaly k prvnímu brejkbolu, proti němuž Siniaková na servisu udělala dvojchybu. Kanaďanky poté set dopodávaly.

Napínavý duel pokračoval i ve druhé sadě. Olympijské vítězky z Tokia po ztrátě podání v sedmé hře znovu dotahovaly, ihned ale srovnaly. Při dalším stavu 40:40 a herním systému bez výhod se blýskla Krejčíková povedeným returnem.

Rozhodlo se tak ve zkrácené hře. V ní Češky prohrály od stavu 2:2 tři míčky za sebou a Kanaďanky už vedení dotáhly. Krejčíková se Siniakovou doplatily také na 31 nevynucených chyb.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Procházka je na tom lépe než kdy jindy, tvrdí jeho kouč. Popsal, jak zdokonalují taktiku boje

Tagy:
tenis Kateřina Siniaková Barbora Krejčíková finále Markéta Vondroušová Pohár Billie Jean Kingové