Čeští hokejisté jedli na mistrovství krevety „po třinecku“. Kuchař prozradil svůj recept

Kuchař českých hokejistů Michal Kuczera

Kuchař Kuczera o jídelníčku českých hokejistů na mistrovství světa

Krevety „po třinecku“, losos, boloňské špagety, ale také řízek. To všechno jedli čeští hokejisté během mistrovství světa. Své recepty ve vysílání CNN Prima NEWS prozradil kuchař národního týmu Michal Kuczera.

Českým hokejistům, kteří na mistrovství světa vybojovali zlato, vařil kuchař Michal Kuczera. Na jídelníčku jste mohli najít například lososa, kuře, boloňské špagety nebo třeba krevety „po třinecku“. Kuczera totiž vaří i hokejistům z mistrovského Třince. „Jsou to vlastně marinované krevety. Tymián, rozmarýn, extra panenský olivový olej a zprudka osmahnout. Klukům to dodává energii,“ popsal svůj recept vládce hokejové kuchyně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Odsoudil Rulíka k neúspěchu, teď si nechá vytetovat jeho jméno. Skeptický fanoušek drží slovo

Jídelníček prý konzultoval s realizačním týmem. „Skládali jsme to s kondičním trenérem Michalem Hamršmídem a s panem doktorem. Celé si to tak nějak sedlo, aby ta strava byla vyvážená a pestrá,“ řekl kuchař.

Kritik dostál slovu a vytetoval si Rulíkův podpis. Pochlubil se snímky, týmu poděkoval

Fanoušek Pavel Řepa byl vůči nominaci české hokejové reprezentace před světovým šampionátem značně skeptický. V reakci pak napsal, že pokud Češi vyhrají mistrovství světa, nechá si vytetovat podpis kouče Radima Rulíka. Ke svým slovům se po triumfu českého týmu postavil čelem a svůj závazek splnil. Redakci CNN Prima NEWS exkluzivně zaslal fotografie nového tetování a poděkoval hokejistům za vítězství.

Večeře prý byly pestřejší. „To jsme doplňovali o výběrové hovězí maso. Tam už si hráči mohli říct, co by chtěli. Pak byla dva dny pauza, takže jsme dávali i českou kuchyni, aby se cítili spokojeně,“ přiblížil Kuczera.

Prozradil, že na jídelníčku se ale objevilo i méně zdravé jídlo. „Když jsme porazili Rakušany, tak jsme jim dopřáli vídeňský řízek,“ sdělil kuchař. Podotkl, že nejdůležitější je ale kvalita potravin. „Záleží na dodavateli. Ta kvalita těch pokrmů tam musí být. Pak se tam přidá to srdíčko a udělá se titul,“ líčil Kuczera.

Například sladká tečka nebyla ani po vítězném semifinále, ve kterém Češi porazili Švédy 7:3. „Kluci byli nervózní, protože je čekala ještě cesta dál. Takže to byla úplně normální večeře a šli spát. A jak se vlastně vyhrál titul, tak jsme pro ně připravili s šéfkuchařem hotelu krásný raut, a to už byly kolena, tataráky a tak,“ sdělil Kuczera.

Michal Kuczera vede kuchařský tým v restauraci Moderna, která je součástí hotelu Vitality v obci Vendryně nedaleko Třince. Restaurace nabízí ve své nabídce polévky, poke bowl, saláty, těstoviny a hlavní chody, které zahrnují nejen klasické české pokrmy jako je svíčková, ale třeba i speciality jako jsou tygří krevety či tuňák sashimi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Češi slavili titul mistrů po celém světě. Ve Švýcarsku i v Austrálii, časový posun jim nevadil

Tagy: