Chci, aby mě jako prezidenta měli rádi, tvrdí Knor. Co říká na Zemanova slova o šašcích?

Miloš Knor chce kandidovat na prezidenta

360° (207)

Do souboje o post prezidenta se už přihlásila řada kandidátů, podle komika Miloše Knora však většina z nich trpí „profesní slepotou“. Chtěl by proto do politiky vnést trochu něco jiného, aby lidé měli svého prezidenta rádi. Společně se senátorem Markem Hilšerem se shodli, že urážky od současného prezidenta, které mohly být mířeny i na ně, nejsou namístě. Zeman totiž většinu kandidátů označil za „šašky“.

„Nejsem si jist, jestli pan prezident myslel i mě, protože nejmenoval. Pokud ano, tak jsem poctěn, že zaznamenal, že kandiduji, a že se k tomu vyjádřil,“ prohlásil v pořadu 360° komik Miloš Knor, který se nyní snaží získat dostatek podpisů.

Reagoval tak na slova prezidenta Miloše Zemana, který se v nedělní Partii pustil do některých kandidátů na prezidenta. „Přihlásilo se už několik šašků. Já si vyberu z těch, kdo na to mají,“ zhodnotil prezident. Jedním z favoritů je podle Zemana bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková. „V čele ERÚ si vedla dobře,“ doplnil prezident.

Prezident uráží kandidáty

Jeho slova prý bere s humorem i další kandidát Hilšer. „Nevztahuji to na sebe, nesmíme být v politice netykavky. Jsem rád, že se panu prezidentovi vrátil smysl pro humor. On léčí nejen jeho, ale i celou společnost. Na druhou stranu jsme toho názoru, že hlava státu by neměla projevovat své schopnosti jen tím, že uráží své protikandidáty,“ sdělil ve vysílání CNN Prima NEWS.

S tím souhlasil i Knor. „Za mě se prezident nemusí vyjadřovat ke každé maličkosti,“ dodal. Naopak by měl komunikovat s lidmi. „Potkávám se s občany, od kterých slyším, že nemají koho volit. Protože jsem na tom dost podobně, tak jsem se rozhodl, že nabídnu kandidáta, kterého bych volil já,“ odůvodnil svou kandidaturu. Komik ve vysílání CNN Prima NEWS sdělil, že většina politiků totiž „trpí profesní slepotou a zapomněla, že by tu měla být pro lidi“.

Podpisy se snaží sehnat i Hilšer. Při minulých prezidentských volbách se mu potřebný počet, 50 tisíc podpisů, sehnat nepovedl. „Máme naplánované debaty s občany. V příštím týdnu budu v Horním Bezděkově. Podpisy jsem sbíral v minulé kampani a chci je sbírat i teď. Rozhovory v ulicích s lidmi nám pomáhají dostat se z bubliny,“ sdělil senátor.

Mandát současného prezidenta Miloše Zemana vyprší 8. března 2023. Obhajovat jej potřetí podle Ústavy nemůže. O prezidentské křeslo tak bude bojovat hned několik osobností z politického i kulturního života. Mezi nimi bývalý předseda vojenského výboru NATO Petr Pavel, miliardář Karel Janeček nebo senátor Pavel Fischer. PŘEHLED všech kandidátů najdete zde.

Tagy: