Chvíle hrůzy na strakonické pouti. Utrhlo se lano a koule s lidmi vystřelila do vzduchu

Děsivé chvíle na pouti

Děsivá nehoda na pouti ve Strakonicích

Návštěvníci Václavské pouti ve Strakonicích zažili v neděli odpoledne dramatické chvíle. U jedné z atrakcí se tam totiž utrhlo lano. Konstrukce, ve které v tu chvíli seděli dva muži, vylétla do vzduchu a následně narazila do jednoho ze sloupů. Naštěstí oba vyvázli bez zranění.

Nehodu zachytil na svůj mobilní telefon jeden z návštěvníků jihočeské pouti. Na videu, které má k dispozici CNN Prima NEWS, je vidět, že se utrhlo lano po pravé straně z oblíbené atrakce vystřelovací koule. „Slyšel jsem ránu – kovovou rána. Tak jsem se otočil, co se děje. A v tom momentě jsem viděl právě zaseklou klec, jak visí na utrženém laně. Ještě se z lana prášilo,“ přiblížil svědek.

Muži, kteří se v konstrukci právě nacházeli, měli velké štěstí. Lano totiž prasklo těsně předtím, než je provozovatel atrakce stihl vystřelit do vzduchu. I přesto však kvůli silnému napnutí koule vyletěla pár metrů do vzduchu a následně narazila do jednoho ze sloupů. Jelikož byla dvojice připoutaná, zůstala viset několik minut ve vzduchu až do chvíle, než je odtamtud sundala obsluha atrakce. Policisté o tomto incidentu žádné hlášení neobdrželi.

Podle informací CNN Prima NEWS se mužům nic nestalo. Po prvním šoku se vzpamatovali a žalobu podávat neplánují. „Atrakce prošla před třemi měsíci technickou kontrolou, tam je vše v pořádku. Problém je v gumách,“ uvedla provozovatelka Anna Dykovská. Standardně se používají lana určená na bungee jumping. Před každou štací je pravidelně mění.

Správně by takové lano mělo vydržet asi 350 napnutí. Jenže tohle prý vydrželo zhruba 200 a prasklo. Provozovatelé přesto nemají v plánu atrakci vyřadit z provozu. Chtějí ale okamžitě vyměnit dodavatele lan. „S výrobcem se snažíme spojit a budeme to řešit. Samozřejmě nemůžeme riskovat životy lidí, kteří by se mohli zranit,“ zdůraznila Dykovská.

Mnozí návštěvníci, kteří byli svědky nehody, pak sdíleli fotografie události na sociálních sítích. „Stála jsem u toho, když se to stalo. V tu chvíli jsem se lekla a řekla si, že na tuhle atrakci už nikdy nepůjdu. Nikomu se ale naštěstí nic nestalo, a to je dobře,“ napsala jedna z návštěvnic jihočeské poutě ve facebookovém příspěvku.

Tagy: